Санданчанинът Йордан Янчев остана шести на европейското по плуване за юноши

08 юли 2019 10:20   4477 прочита


Състезателят на клуб Вихрен Сандански Йордан Янчев остана шести на 200 м св. стил с време от 1:49,80 минути на европейското първенство за юноши и девойки в руския град Казан.

Малко не достигна на таланта от Сандански и възпитаник на Божидар Граматиков, който бе треньорът ни в Казан, да подобри собствения си национален рекорд от 1:49,59 мин., който постигна в полуфиналното плуване. Постижението на Данчо е много впечатляващо, тъй като е постигнато в свободния стил, където конкуренцията по начало е най-свирепа. В последната дисциплина на първенството изобщо – щафетата 4х100 м смесена България стана седма, а в квартета бе и Йордан Янчев.

От седми коридор българският тим в състав: Калоян Левтеров (гръб), Здравко Баблаков (бруст), Йосиф Миладинов (бътерфлай) и Йордан Янчев (свободен стил) направи нов рекорд за мъже – 3:43,70 мин. Плувците ни участват на държавното първенство за мъже и жени на столичния басейн „Диана“ следващата седмица, после продължават подготовката си за световното първенство за юноши и младежи в Будапеща.

Преди това са на лагер в Хърватия.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар