Санданчанинът Ил. Мицански тренира здраво, стяга се за Полша

25 юли 2018 11:43   1 коментар   7280 прочита


След дълго възстановяване нападателят Илиян Мицански вече е напълно здрав. Бившият национал тренира с “Вихрен” в родния си град Сандански и играе в контроли на третодивизионния тим. В края на сезон 2016/2017 се оказа, че Мицански има специфична травма, която изисква повече време за лечение, пише "24 часа". Тогава българинът риташе за полския “Корона” (Киелце), който е последният отбор в кариерата му до момента.

Тя бе прекъсната заради отлепване на сухожилие под аддукторите, което предизвикваше силна болка. След терапията, която продължи около година, Мицански вече може да се натоварва, както преди травмата.

Така 32-годишният нападател от Сандански е готов да се завърне на терена. Преди да премине в “Корона”, Илиян рита за първи път от над 10 години в България. През есента на 2016-а той бе част от “Левски”

През 2005 година Мицански замина от “Македонска слава” за Полша. Там игра 5 сезона и се превърна в най-разпознаваемото българско име в местния футбол. Нападателят премина през “Амика” (Вронки), “Лех” (Познан), “Корона” (Киелце), “Одра” (Воджислав) и “Заглембе” (Любин).

От последния тим той направи трансфер в Бундеслигата, като “Кайзерслаутерн” плати за него 600 хиляди евро. В Германия Мицански рита още за “Франкфурт”, “Инголщат” и “Карлсруе”. Последва период в корейския “Сувон Блууингс”

Има варианти българинът отново да се озове в Полша, където е добре познат.

1 коментар
25 Юли 2018 11:56 | Petri4
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Ки рита във див пръч камена шеста дивизия




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар