Решено! Благоевград ще бъде домакин на международен турнир по борба

18 януари 2019 12:51   9160 прочита


За първи път в историята на борбата в Благоевград, областния център ще бъде домакин на международен турнир. От 7 до 10 февруари зала Скаптопара ще бъде домакин на турнира "Петко Сираков - Иван Илиев" за жени и младежи до 23 г. по свободна и класическа борба. На тепиха се очаква да излязат представители от националните отбори на 14 държави.

Турнирът е посветен на Иван Илиев, първият русенец със световна титла в свободната борба от първенството в аржентинския град Мардер Плата през 1969 година, и на Петко Сираков, баща на бившия футболист Наско Сираков, който е един от големите майстори в класическия стил.

Състезанието е включено в календара на Световната федерация (UWW). Специални гости на турнира ще бъдат почетният председател на Българската федерация по борба Валентин Йорданов и председателят на Българската федерация по борба Христо Маринов. В Благоевград ще пристигнат и състезателките от женския национален отбор начело със световната и европейска шампионка Тайбе Юсеин и треньора от Петрич Петър Касабов.

За момичетата след края на турнира ще започне подготвителен лагер в Благоевград за следващия турнир за мъже и жени Дан Колов- Никола Петров, който ще се проведе в Русе в края на месец февруари и началото на март. Тренировките ще се провеждат в залата за борба в бившата казарма. Организирането на международния турнир и подготвителния лагер станаха възможни благодарение на усилията на общинския съветник Христо Ковачки.

Марти Иванов


Още за: домакин   турнир   борба   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар