Рекорд за Гинес! 5 баскетболни клуба в Благоевград, назрява скандал с ползване на залите

12 февруари 2014 16:17   6 коментара   18242 прочита


Пет баскетболни клуба развиват дейност на територията на община Благоевград. Това постижение е достойно за книгата на Гинес. Освен мъжкия отбор на “Академик”, който се състезава в А група на мъжкото баскетболно първенство, всички останали работят с деца. Само едни от всички пет клуба развива женски профил. Това е БК “Пирин – Темков” на Крум Савов, който провежда тренировки с момичета. БК “Пирин – Благоевград” на Юри Джаджаров, БК “Пирин 81” на Бойко Филипов и БК “Евробаскет” допълват солидната бройка на клубове по баскетбол в града. До скоро Джаджаров и Филипов работиха съвместно в “Пирин – Благоевград”, но от няколко месеца пътищата им се разделиха. В същото време голяма част от техните деца премиха във възродения тим на БК “Евробаскет”, който на практика е сателит на БК “Академик”.

Финансовият гръб на собственика на ресторант “Старата къща” Кирил Благоев осигури по- добри дни за “Евробаскет”. Там като треньор консултант вече работи Николай Хаджиев, който е помощник на Божидар Гьорев в “Академик”. Освен него на поста треньор си остава и вездесъщия Георги Кайнакчиев – Гопата. При наличието на цели пет отбора логично назрява и първия конфликт между тях, а именно графика с часовете за ползване на залите за тренировка. Като изключим БК “Академик”, който тренира в спортната зала на ЮЗУ “Неофит Рилски”, другите четири тима трябва да ползват останалите две баскетболни зали, в “Скаптопара” и в Спортен комплекс “Пирин”. От сега Крум Савов си е заплюл най- желаните часове от 17. 00 до 21. 00 часа, от понеделник до петък. Нещата сигурно ще загрубеят и при второто следствие от толкова много клубове, а именно “кражбата” на деца.

Л. Петров

6 коментара
12 Февруари 2014 18:29 | Запозната
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Как няма да има таксата е 20лв. плюс това което им отпуска общината.


12 Февруари 2014 21:41 | фен
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Няма лошо, нека има повече деца, които тренират баскетбол. А колко са клубовете по футбол, по гимнастика


13 Февруари 2014 11:09 | Онзиньо
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Ония алкохолик Бойко Филипов живее от тези 20 лв. Идеята му е да си събира таксичките и най-много да научи децата да пият. На баскетбол със сигурност няма да научи. За ония помияр Савов да не говорим. Толкова мръсен човек не съществува. Тоя злобата го държи жив! Успех на младите в това начинание, а именно Кирчо Благоев, Ники Хаджиев, Гьорев и другите.


13 Февруари 2014 16:25 | фен
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Точно така Онзиньо, защо ли са се скарали Филипов и как се казваше, всички знаят, Успех на младите работата с децата е важно, а не чашката, ние родителите сами преценяваме, къде се работи


13 Февруари 2014 16:28 | родител
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Тези стари професионалисти само се бият в гърдите, лежат на стари лаври, взимат пари и осъкатяват децата ни, махам го от тях.


17 Февруари 2014 17:36 | ВАНДИ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ще успее най-добрият и най-мотивираният! Родителите ще преценят при кого да тренират децата им! Всеки родител иска най-доброто за детето си!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар