Разложанка прави фурор на европейското първенство по волейбол

02 септември 2016 15:05   21186 прочита


Родената в град Разлог Ани Боздева изигра поредния си силен мач за националния отбор на България за девойки до 19 години, който участва на Европейското първенство по волейбол в Словакия и Унгария. Въпреки, че българките отстъпиха драматично на домакина Словакия с 2:3 гейма в решителен мач за влизане във финалната четворка, Ани отново блесна с изявите си в залата. Тя отбеляза 15 точки, от тях 6 аса и направи една блокада.

В пети пореден мач Боздева е сред топреализаторите на тима, като продължава да бъде №1 сред съотборничките си в печеленето на директни точки от начален удар. Новата звезда на женския волейбол е родена в Разлог, но играе за ВК „Марица“ Пловдив. Боздева учи в Спортното училище „Васил Левски“ в града под тепетата.

След загубата от фаворита за титлата Турция Ани заяви: „Мотивира ни това, че всички смятаха Турция за най-силния съперник, че никой не може да победи този отбор. И може би, че няма да можем да покажем това, което показахме на игрището. Излязохме да се докажем, да се види, че не сме отбор, който не може. Борихме се и се получи много хубав мач. Но за съжаление в най-важните моменти имаше може би леко колебание и не можахме да отиграем по най-добрия начин. Не можахме да си вземем най-важните топки. Продължаваме да се борим, ще играем така до края“.

Боздева и съотборничките и ще срещнат Италия в мач за разпределение на местата от пето до осмо. В индивидуалните класации тя е сред имената, които спорят за приза най- добър посрещач на шампионата на стария континент. Селекционера на тима Димо Тонев също отличи играта на разложанката в мачовете от груповата фаза. Според специалистите Ани Боздева има необходимите качества да бъде новата звезда на българския женски волейбол, а мнозина сравняват 18- годишната разложанка с Антонина Зетова и Елица Василева.

Лъчо Петров

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар