Прилагат системата от “Б” група в зона “Струма 1” на пиринската бундеслига

26 януари 2012 00:20   1 коментар   19873 прочита
Александър Кабзималски
Александър Кабзималски


Александър Кабзималски

Ръководството на Областния съвет на БФС - Благоевград ще предложи на отборите от зона “Струма 1” в пиринската бундеслига да довършат сезона по системата, която втора поредна година се прилага в двете ни професионални “Б” групи. Така осемте съперника от Санданско ще могат да играят помежду си три вместо два пъти, както предвижда настоящата схема.

Предложението ще бъде обсъдено във вторник в заседателната зала на община Сандански, където от 13.00 ч. се провежда обичайната координационна сбирка с тимовете от “Струма 1” и “Струма 2” преди началото на пролетния дял. Ако нововъведението се приеме, то ще бъде най-полезно за есенния лидер “Вихрен”, който ще запази по-дълго игровата инерция преди евентуалното си участие в квалификациите за Югозападна “В” група.

Ден по-рано със същия начален час в гоцеделчевското кафе “Централ” е срещата с представителите на отборите от “Места Запад” и “Места Изток”. Емисарите на футболните формации от зона “Бистрица” се събират в сряда от 13.00 ч. в благоевградската механа “Джумайска среща”, стопанисвана от члена на Съдийската комисия към БФС и председател на областната реферска колегия Георги Кордев. В четвъртък от 13.00 ч. в спортния интернат пък е координирането на детско-юношеските тимове. Междувременно станаха ясни датите, на които се подновяват въпросните първенства.

Най-рано почват мачовете в най-голямата зона - “Бистрица” /25 февруари/, където участват 16 отбора. Следват подрастващите /3 март/, “Места Изток” /4 март/, “Места Запад” /25 март/ и “Струма 2” /25 март/, а за “Струма 1” ще се решава след обсъждането на предложението за увеличаване на двубоите. Засега никой от клубовете не е проявил признаци, че няма да довърши сезона. Ако някой има подобни намерения, може да ги сподели на предстоящите сбирки, обяви председателят на ОС на БФС - Благоевград Александър Кабзималски.

1 коментар
27 Януари 2012 08:53 | фен
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Защо стигна до това решение по средата на сезона.
Г-н Кабзималски вие сте безпринципен човек и както всички останали във БФС правите анти футболни неща винаги в ущьрб на по-малките клубове, както и при зона Места
Изток, но да се надяваме при новата футболна година групите да ги разделиш като хората.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар