Последни тренировки за националите по Таекуон-До преди Европейското първенство

29 март 2019 11:42   4354 прочита


Два дни преди заминаването за Eвропейското първенство в Римини, Италия по Таекуон-До ITF, състезателите от националния ни отбор провеждат последните си тренировки в Благоевград. Всекидневните двуразови занимания стриктно се следят от Гранд мастер Ким Унг Чол – 9 дан.

78 таекуондисти ще представят България на предстоящия шампионат, като участие ще вземат във всички възрастови групи – деца, юноши, девойки, мъже и жени. Цялата родна делегация е от 103 човека, като в това число са състезателите, треньори, официалните лица, съдии, лекари и рехабилитатори.

„Подготовката върви нормално и по план. Вече близо месец сме на лагер в Благоевград и тренираме усилено. Селекцията на състезателите е от цялата страна и се радвам, че полагат толкова усилия в тренировъчния процес. Така и трябва, за да им бъде по –лесно на състезанието в Римини.

Вярвам, че всеки ще даде максимума от себе си за спечелването на медал от Европейското първенство. Ние като федерация сме осигурили всичко по подготовката, възстановяването, пътуването до Италия и т. н. Както винаги е било, грижим се за всеки един, който е част от тима ни. Не искам да правя прогнози за класирания и да споменавам имена, защото всеки може да стигне до първото място и да сложи златния медал на гърдите си в името на България”, сподели президентът на БФТаекуон-До ITF Марио Богданов.

Европейското първенство ще бъде от 2 до 8 април. Българският отбор тръгва за Римини в неделя.


Още за: първенство   Римини   отбор   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар