Поредна награда за Евдокия Попадинова в меката на женския футбол САЩ

02 декември 2018 09:38   9923 прочита


Родената в Хаджидимово Евдокия Попадинова за пореден път получи заслужено признание от специалистите в женския футбол на САЩ. Евето бе избрана във втория идеален отбор за сезона в Дивизия 1 или второто ниво на футбола в страната на неограничените възможности. В тази дивизия участват отбори от 335 университета на територията на САЩ.

От всички тези тимове избират три идеални отбора, а Попадинова попадна във втория, като част от нападателната двойка, в която рамо до рамо с нея е венецуелката Даяна Кастелано. Същата бе номинирана за наградата Пушкаш на ФИФА за най - красиво попадение за 2017 година. Кастелано бе част от церемонията на ФИФА за Златната топка в Лондон, където бе редом до звездите Роналдо, Меси и Неймар.

Преди да попадне във втория отбор Попадинова, бе част от първия тим на Конференцията, където университета и Florida Gulf Coast, се съревноваваше с още 9 университета. След това Евето отново бе в идеалния отбор на шампионата на региона, в който се включват и университети от съседни щати, около 50 отбора.

Най-добрият голямото признание обаче дойде вчера със заслуженото място на Евето във втория отбор на All - America, до футболистки, които играят е елита на САЩ от университети като Станфорд, Флорида Стейт, Пен Стейт, USC и други, дали на световния футбол имена, като Алекс Морган, Карли Лойд и други.

През сезона Евдокия вкара 14 гола и записа седем асистенции за Eagle. До средата на месеца Попадинова трябва да се прибере в България, където ще се отдаде на заслужена почивка.

Марти Кирилов

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар