Племенник на неостаряващото орле М. Орачев бележи гол след гол в Испания

19 май 2010 00:20   20 коментара   19072 прочита
Стефан Орачев
Стефан Орачев


Стефан Орачев

17-годишният футболист от Кочан привлича скаутите на “Сан Игнасио” с 46 попадения в 36 мача за “Алмуния” /Сарагоса/

17-годишният Стефан Орачев от с. Кочан /Гоцеделчевско/, който е племенник на неостаряващото орле Малин Орачев, уверено върви по стъпките на известния си родственик. От година насам талантливият тийнейджър бележи гол след гол за юношите на “Сан Игнасио” /Памплона/, а наскоро получи предложение от клубното ръководство да удължи своя контракт с още 12 месеца. Шефските действия не са никак случайни, защото интересът към българина расте и се очаква той да се реализира като добър играч на Апенинския полуостров. От няколко години Стефан живее в Сарагоса с родителите си, които работят в строителството и земеделския сектор. Изминава над 200 км седмично в пътувания за тренировки, наред с които завършва и средното си образование.

Преди 5 години се състезавах в школата на “Родопа” /Смолян/ и оттам дойдох в Испания с родителите ми. До 2007 г. играх в “Алмуния” /Сарагоса/, където станах голмайстор на областта с 45 попадения в 36 мача. Дадоха ми купа, на която много държа. Малко по-късно ме потърсиха от Памплона и така преминах в “Сан Игнасио”. Договорът ми изтича през октомври. Предложиха ми да го удължа, но засега още обмислям какво решение да взема. Закърмен съм с футбол, израснах по стадионите покрай моя баща и чичо ми Малин Орачев. Голямата ми мечта е да започна в някой от елитните испански клубове, като навърша 18 години, заяви Ст. Орачев, който не скри, че един ден се надява да играе за родината си.

20 коментара
20 Май 2010 09:10 | ЧЕЧ
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

ПОЗДРАВЛЕНИЯ МЛАДО МОМЧЕ !!! ДЕРЗАЙ ПО СВОЯ ПЪТ И РЕЗУЛТАТИТЕ НЯМА ДА ЗАКЪСНЕЯТ !!! ЕДИН ТАЛАНТ имаме от Общината и никой не желае да вземе отношение, даже Кочанските лакеи драскачи ??? Напишете нещо добро бе цървули ! Пишете и се плюте само, когато става дума за пари и власт и КОКЪЛА !!! Подкрепете го това талантливо момче, да Ви разнася славата по Света. Или, както генно Ви е заложено и аз няма да го ям и на кучето няма да годам!?! Подкрепяйте такива, талантливи млади хора, които ще носят славата на Община Сатовча, по света.....................................


20 Май 2010 22:26 | Агент 007
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Жив и здрав и само напред Стефане!! Не мисли за България, защото тук завистта и злобата ще те погубят!?! Горди сме, че имаме такива кочанци като тебе, които да славят това прекрасно селце :)


21 Май 2010 10:21 | NAVARRA
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Радвам се,че имаме много даровити деца,въпрос на шанс е тяхната реализация в големия футбол.Следя от близо този спорт на Иберийския п- в/ Испания/ и мога да Ви уверя,че от десетките школи по футбол и мн. др. спортове израстват големи звезди благодарение на работата на специалистите,материалната база и най-вече на конкуренцията/ не връзките/.Живея близо до стадиона на Осасуна,но във всичките квартали на Памплона има построени стадиони и матер.техн.съоражения към тях- закрити и открити басейни,тенис кортове.Достъпа до тях е лесен- плаща се месечна(годишна) такса и се ползват целогодишно.Много наши деца са записани в подрастващите групи и се надявам един ден те да намерят място в големият отбор на града, а защо не и в най- известните,от сърце им желая успех!


21 Май 2010 10:33 | NAVARRA
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Чеч, престани с твоите обиди към драскачите, не винаги като теб следим единствено и само форумите на в- к Струма,има и др.медии,поздрав!


21 Май 2010 14:37 | NAVARRA do aaaaaa
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Колега,чети внимателно по- горния текст,там обясних без подробности ,че единствено с таланта и много упорит труд на тренировките,може да израстне като футболист,а тези неща не остават незабелязани . "Връзките",за които ме питаш,тук никога не ти помагат.Моята скромна личност е само запалянко и нищо друго.Всеки треньор на различните подрастващи групи набелязва и докладва на шефовете на клуба за переспективните играчи,а те знаят какво да правят нататък. Конкретно за Стефан- наскоро се чухме с баща му, той ще се сети за мен и нямам нищо напротив да отидем заедно да го наблюдаваме,а може моят съвет да бъде полезен.


21 Май 2010 22:57 | Radoslav Orachev
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Браво братчед, само така, с труд и желание всичко е възможно. Браво.


23 Май 2010 09:57 | ЧЕЧ
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Къде се изгуби, трубадуре НАЗЪМ ЗАИМ ??? Благодаря ти , че поне ти подкрепи този млад талант ! Познавам баща му, но и той е прекрасен млад човек. ПОЖЕЛАВАМ ТИ МЛАДО МОМЧЕ ДА ИГРАЕШ ВЪВ ВЕЛИКИЯ, "БАРСА" !!! ДА се пукнат ат яд ГАДЖЕЛИТЕ !?! Мълчат като риби? Ако беше за политика, за власт, за ПАРИ, не мигат, чакат да излезе статията и започват да се плюят, но да напишат някой ред и да ти се порадват.... няма такова нещо??? До обяд мразят околните, след обяд себе си....... Трубадуре НАЗЪМ, липсваш ми. Пиши и в любимия ни вестник или си все още в лудницата, НАВАРА???????? дано да разбираш хумора ми....... МЛАДО МОМЧЕ, ПОЖЕЛАВАМ ТИ ЗДРАВЕ И МНОГО УСПЕХИ В ЖИВОТА И НА ТЕРЕНА !!! ДЕРЗАЙ И СТЙ ДАЛЕЧ ОТ "БРАТЯТА" от родния ти край....


23 Май 2010 13:24 | NAVARRA до ЧЕЧ
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Още съм си там и не виждам светъл лъч,приятелю! Песимист ставам все повече и се питам само аз и ти ли ще се борим като Дон Кихот и Санчо Панса срещу "вятърните мелници" и дали си заслужава такава борба?! Нямаш ли усещането,че светът полудява и никой не иска той да се промени, вероятно носим трайно в душите си генетичния синдром на тоталитарното управление, което за бедните и онеправдани е истински извор за наслада и не искат промяна.Такива мисли витаят в простата тиква на аго ти Назъм Заим, далечен поздрав на теб и прекраснито ти семейство!


23 Май 2010 13:33 | NAVARRA до ЧЕЧ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

прекраснито, дасе чете-прекрасното!


23 Май 2010 17:41 | сех дивак
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Еми тази статия незнам дали иманещо вярно в нея но аз познавам един мн добър играч кадето играе в Сан Игнасио от мн време и също е българин.Не ми е казвал че неговият съотболник от България е толкова добър,напротив съмият тои (моят приятел) е вкарвал повече голове от него.Това е смешна и пресилена статия.


23 Май 2010 17:41 | ЧЕЧ до НАЗЪМ ЗАИМ
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

За жалост е така трубадуре НАЗЪМ !!! Но ние сме длъжни да се борим и да отстояваме гражданската си позиция, независимо кой къде се намира! На 19.05 АХМЕД ДЕМИР ДОГАН, направи ново велико изказване под въздействието на "ДЪМПЪЛ"-а, за пръснатия ген по целия свят и колко горд е той с това!?! А не знае колко хора от пръснатия ген му благославят МАЙКАТА ТАТАРСКА!?!Но народа е стадо трубадуре Назъм, по лесно се управлява... "Прост народ,слаба държава" ! Но на следващите избори дано прагледне и да не гласуват пак под строй за ДПС-ьото... Ще ме прощава младото и симпатично талантче от снимката! Да е здраво и живо и все така талантливо...... ЛОШО,ТРУБАДУРЕ, ЛОШО.......


23 Май 2010 21:53 | NAVARRA до ЧЕЧ
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Поздравявам те за аналитичният ти коментар.Какво мога да добавя като виждаш,че оръжието на простака е омразата и завистта и от нея няма отърване до гроб! Носи жезъла на Достойнството,защото рано или късно ще даде резултат,убеден съм в това,поздрав!


25 Май 2010 01:00 | NAVARRA/ Назъм Заим/доЧЕЧ
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Направи ми впечатление абзаца ти за навеждането на братята- службаши,жалко,смешно и трагично!На кого се навеждате, до вчерашни поборници на Достойнството,на кого?! Съжалявам нагаждачите,за мое голямо разочарование там попада и един бивш кмет носещ моята фамилия, станал една жалка мижитурка,каквато природата го е създала - и в името на елементарното му съществуване е стигнал до лазене на колене...жалко за такива нещастни малки хора,жалко! Затова те ще си останат далеч от истината на живота, в името на кретането,злобата и завистта!


01 Юни 2010 22:00 | англия
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Браво Стефчо само така!
Но нали знаете че извън Блгария всички сме чужденци.
Аз поддържам връка с него и съм запознатс успехите които има там,важното е да няма контузии, а пак другото ще се нареди.
Успех и продължавай в същия дух!
Ти знаеш кой съм! Т.К




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар