Пирин отговори на провокациите на симуланта Златомир Загорчич

14 април 2018 16:20   5 коментара   10367 прочита


Пирин отговори на провокациите на симуланта Златомир Загорчич. Ето какво написаха от клуба, без намеса

Уважаеми колеги и приятели,

Във връзка със събитията по време и след мача между ОФК Пирин и ПФК Славия вчера, категорично изразяваме възмущението си от последвалите коментари и реакции от страна на колегите от София, както и някои медии, които отразиха тенденциозно и некоректно случилото се на ст. Христо Ботев.

Десетки свидетели от резервната скамейка и длъжностните лица потвърдиха, че удар с предмет по старши треньора на гостите Златомир Загорчич не е имало. Според самия него, той се е „самонаранил“. Бръкнал си бил в окото. Нереално и грозно е, последвалата симулация и театралност, съпроводена с лежане на игралното поле, довела до близо 5 минутно прекъсване на мача и до нагнетяване на и без това доста нервната обстановка. От подобни действия не печели никой – нито футбола, нито самите отбори. Грозни са окачествяванията от страна някои медии, наричащи обстановката на ст. Христо Ботев с обидни думи. Темпераментните ни фенове нямат нищо общо с ширещата се бруталност на много други такива в Първа Лига.

Неприемливо за нас е, един старши треньор в Първа Лига, да се обръща към колегите и служителите в Пирин с неуважение и реплики, присъщи на долните дивизии в Сърбия.

Неприемливо е, треньор от щаба на гостите, по време на мач, да отива необезпокояван до допълнителния асистент рефер ( дама ), да го обижда и напада вербално, и това да няма последствия.

Неприемливо е, контузен състезател на гостите, цяло първо полувреме да е „на гърба“ на страничния съдия и обиждайки и нападайки го, да търси ескалация на напрежението. Същият, да „посреща“ съдиите пред съблекалнята и отново да търси сметка и да цели сплашване.

Неприемливо е, по време на целия двубоя, човек на скамейката на отбра гост да е с включен телефон, който да звъни пронизително, и демонстративно да се говори на висок глас, за да се разбере кой точно се обажда.

Демонстративното атакуване на съдиите по всякакъв начин, в крайна сметка, дадоха резултат. Едно погрешно отсъждане в края на мача, доведе до елементарен корнер, който от своя страна реши крайния изход.

Това не са футболни прийоми. ОФК Пирин Благоевград никого не е търсил позитивен изход от ситуация по подобен начин и няма да го прави и в бъдеще.

Битката за оцеляване бе загубена, но войната тепърва ще се печели.

Марти Иванов


Още за: Пирин   коментари   колеги   Още от: Спорт

Принтирай статия
5 коментара
14 Април 2018 16:58 | Мечо
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Това не е нашия Пирин! Това е ПУЦ за шефските синчета! А от тях футболисти не става! Погребаха ни отбора! За това има и по един файтон зрители на мачовете!


15 Април 2018 00:28 | спънджБоб
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

ммного добре стой отбора..... селски фенове не оставяте никой да работи повече от 5-6 месеца... за какви се мислите глупаци.... че само вие харесвате и обичате Пирин и тъпанари.... да не очаквате Пирин да побеждава по 8 мача без загуба..... та ние сме опашкарски отбор глупациии проумейте го това че даваме контра на всеки отбор не ни прави мега добри..... тъпотиите за черното тото си ги наврете в тазъ..... кой да го еба гледа мача и с трезв акъл ще каже че наредиха мача така 2:5 хахахаххахахаха при положение че до 88ма сме 2-2 и аха ние да вкараме аха те..... Пирин обаче играе що годе честно и почтено със поне 5 6 7 8свой футболисти..... балъци нали не мислите че ще играят 11 момчета от интерната и видиш ли Пирин ще мачка всичко и всички... ае малко бъдете реалисти и свалете розовите очила и тоя селяк с сивия анцунг дето метна бутилката .....да ми ядеш кура балък.... не си хулиганпо тоя начин..... Пречиш на любимият ди отбор оливър.... тъп ли си бавноразвиващ ли си къв си..... САМО ПИРИ


15 Април 2018 21:54 | ...
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Смешници!!!


16 Април 2018 08:23 | жител
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Много, много точен коментар....


16 Април 2018 08:25 | жител
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Много, много точен коментар.... [quote=спънджБоб]ммного добре стой отбора..... селски фенове не оставяте никой да работи повече от 5-6 месеца... за какви се мислите глупаци.... че само вие харесвате и обичате Пирин и тъпанари.... да не очаквате Пирин да побеждава по 8 мача без загуба..... та ние сме опашкарски отбор глупациии проумейте го това че даваме контра на всеки отбор не ни прави мега добри..... тъпотиите за черното тото си ги наврете в тазъ..... кой да го еба гледа мача и с трезв акъл ще каже че наредиха мача така 2:5 хахахаххахахаха при положение че до 88ма сме 2-2 и аха ние да вкараме аха те..... Пирин обаче играе що годе честно и почтено със поне 5 6 7 8свой футболисти..... балъци нали не мислите че ще играят 11 момчета от интерната и видиш ли Пирин ще мачка всичко и всички... ае малко бъдете реалисти и свалете розовите очила и тоя селяк с сивия анцунг дето метна бутилката .....да ми ядеш кура балък.... не си хулиганпо тоя начин.....
Много, много точен коментар!!!!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар