Пирин излезе на позиция за А група

16 април 2015 14:21   4 коментара   8288 прочита


ОФК Пирин победи вчера с 2:0 Черноморец Бургас в Благоевград, като пиринци изиграха един от добрите си мачове от началото на сезона. В същото време в Горна Оряховица, домакините от Локомотив сгрешиха с 0:0 срещу Верея и така Пирин вече е на втората позиция, даваща право на промоция в А група, с точка преднина пред горонооряховци.

Срещата започна взривно за орлетата, които още в 35-та секунда създадоха първата си опасна ситуация, но Благов бе неточен при удара си от близка до вратата позиция. Последваха силни минути за гостите, които не се бранеха, а опитваха да атакуват, като 9-та минута Христов нацели гредата с глава. В 22-та минута Тошев получи отлична възможност да отбележи, но оставен сам в наказателното поле изпусна с глава да накаже черноморци. В 28-та минута именно нападателят на орлетата завърши успешно хубава комбинация, откривайки резултата за 1:0. В този момент пиринци взеха инициативата и не позволяваха гостите да играят с топката, а в 34-та минута за малко да удвоят преднината си, когато Башлиев бе изведен очи в очи с Николов, но стреля в аут.

Втората част стартира перфектно за орлетата, които още в 48-та минута вече водеха с 2:0, след като Тасев напредна по левия фланг и сервира топката на Благов, който този път не сгреши. Гостите опитаха да неутрализират негативния развой на срещата, но атаките им стигаха до подстъпите пред Костов, като само в 65-та минута защитата на благоевградчани изпита колебание, но при създалото се меле трима нападатели на гостите се разминаха с топката преди последния изстрел. Постепенно домакините заиграха на контраатака и в 70-та минута Коцев можеше да отбележи с глава. Само няколко минути по-късно Тошев бе съборен в наказателното поле на гостите, но главният рефер Шефкет не отсъди дузпа. В 75-та минута Наков опари пръстите на стража на черноморци, а те отговориха с топовен изстрел и греда за Христов в 85-та. В сами край на мача Башлиев и Златинов имаха възможности да направят резултата класически, но в крайна сметка головата разлика остана непроменена.

В събота пиринци гостуват на Верея в Стара Загора, а срещата е с начален час 17:00.

Състав на Пирин : Костов, Попев, Башлиев, НИколов, Сандев, Костадинов, Витанов, Благов, Коцев, Тасев и Тошев. В игра влязоха още Тончев, Наков и Златинов.

4 коментара
16 Април 2015 14:58 | МИТКО
Оценка:
-6
 (
12
 гласа)

А, ОТ СТАРА ЗАГОРА, КОЛКО ГОЛА ЩЕ ДОНЕСЕ БАТ ДИНА ??? ПОМАКА КАПЧИН, КАК ЩЕ РЕВЕ, КАТО ДОБРИНИШКА МЕЧКА ??? ДАВАЙ БОТЕВ, ОЩАВА ТЕ ОЧАКВА .....


16 Април 2015 15:22 | Сол
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

А в. Златинов не го искаме в отбора... еле па ако влезем у а група.... тоя прави непростими пропуски забелязвам го в 6-7ми мач..... налагаите и други нападатели да се обиграват че тоя се мисли за много добър а всъшност НЕ е.... благов също няма да е зле да помисли и промени играта си дрибъла с топка и финтовете не са му силна страна и да не забравя че има още 9-10 съотборника и да влиза по твърдо в единоборства.... както Тони ликчето И САМО ПИРИН!!!!


17 Април 2015 00:27 | ot petrichanin
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Хайде стига с тия глупости! Успех от все сърце на Пирин! И дано да доживеем пак някой ден да гледаме дерби в А група между Пирин и Беласица! Дано, дано ама надали! Така че да пожелаем успех на отбора на Пирин и дано някои ден тях да ги управлява някои като милее за футбол та да постигнат нещо значимо а не само да захранват силните на деня с талантите си!


17 Април 2015 07:06 | пирин
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

След мача Банско-Горна ще се разбере дали Горна са преминали към "изгодни продажби" и са отписали А група или ще се трепери до края.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар