"Пирин" и "Монтана" неуспяха да се победят в Благоевград

22 ноември 2014 16:43   2 коментара   10882 прочита


С равенство 2:2 завърши дербито на върха в "Б" група, след като "Пирин" и "Монтана" неуспяха да се победят. В мач с много футболни достойнства, момчетата на Йордан Самоковлийски два пъти излизаха напред в резултата, но в крайна сметка двата тима поделиха по точка.

Мачът започна взривно, като орлетата успяха да открият още във втората минута, след като Башлиев проби мощно по десния фланг и сервира топката на Коцев, който отблизо нямаше проблем да отбележи. Няколко минути по-късно гостите обаче върнаха попадението след едно центриране и гол с глава на Антонов. В 17-та минута Башлиев можеше да отбележи, но след пас от дълбочина за милиметри се размина с кълбото преди гола. Минута по-късно Коцев изскочи опасно, но от малък ъгъл стреля в страничната мрежа. Упражнението от първия гол бе копирано в след 25 минута игра, когато отново Башлиев проби и отново Коцев засече неспасяемо топката за 2:1. Само след още шест минути, равенството отново бе възстановено, след като Минчев мушна топката на Антонов и отново деветката на гостите матира Костов за 2:2. Последва леко изнервяне в играта и на двата отбора, като Пиринци претендираха за засада на нападателя на Монтана, като Благов и Лазаров бяха декорирани в жълто. Зелените натиснаха до края на полувремето, като отлична възможност имаше Тошев, който с глава затрудни максимално стража Иванов, който изби в корнер и запази равенството на полувремето.

Втората част започна с лек териториален натиск на домакините, като Хаджииванов опита удар още в 46-та минута. Седем минути по-късно Коцев отново можеше да отбележи, но Иванов бе последна преграда пред хеттрика на нападателя в зелено. В следващия четвърт час игра, мачът стана силов и борбата в центъра на терена преобладаваше. В последните 15 мин. домакините оказаха последни натиск, като в няколко ситуации стигаха до статични ситуации. В края на двубоя Златинов отпита удар след като влезе остро в наказателното поле, но стреля над вратата. Равенството се запази до края, като зелените можеха да победят в самия край на мача, но отново Иванов бе на висота. В последния кръг за есента Пирин гостува на ФК "Бургас", идващата събота.

 

Състав на "Пирин" днес: Костов, Башлиев, Сандев, Николов, Георгиев, Балгов, Тасев, Попев, Костадинов, Коцев и Тошев. След почивката влязоха още Хаджииванов, Войнов и Златинов.

 

Димитър Христов


Още за: Пирин   Монтана   равенство   Още от: Спорт

Принтирай статия
2 коментара
24 Ноември 2014 08:12 | 123
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Напролет с новия треньор нещата ще тръгнат.


24 Ноември 2014 11:34 | жител
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

123 написа:
Напролет с новия треньор нещата ще тръгнат.

И кой ще е той, ако не е тайна...




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар