Петричанин наказа Пирин за победа на ЦСКА 1948

01 октомври 2018 09:23   3 коментара   11596 прочита


Роденият в град Петрич Андон Гущеров вкара два гола за победата на ЦСКА 1948 при гостуването на Пирин Благоевград с 2:1. Момчетата на Петко Петков не губиха излишно време в разузнаване на съперника и можеха да поведат още в 3-ата минута, но Димитър Буров стреля покрай вратата. ЦСКА продължи да бъде по-дейният отбор на терена и в 17-ата минута достигна до заслужена преднина.

Андон Гущеров овладя топката в наказателното поле след далечен пас и хладнокръвно стреля по земя покрай двама защитници и вратаря – 0:1. Още в следващата си атака гостите можеха да удвоят, но прострелно подаване на Богомил Дяков на няколко метра от вратата не бе засечено. Футболистите на Пирин така и не успяха да отвърнат на предизвикателството на ЦСКА и в следващите минути именно „червените“ бяха тези, които създаваха добрите положения в мача.

Удар на Буров бе избит от стража Ангелски, малко по-късно Веселин Васев се засуети на 6-7 метра от голлинията след отлична „червена“ комбинация и не успя да нанесе удар, а опасен шут на Томислав Павлов мина покрай вратата. Първата опасна ситуация пред Диян Вълков дойде в 43-ата минута, когато той се справи с далечен удар на Владислав Златинов.

Второто полувреме започна по различен начин, като пиринци се втурнаха да изравняват и най-после оказаха очаквания от местната публика домакински натиск. В 55-ата минута Вълков се намеси отлично след удар от близко разстояние на Милко Георгиев, но 11 по-късно нямаше какво да направи.

След центриране от фаул отляво на наказателното поле, влезлият на полувремето Цветомир Вачев засече успешно кълбото от точката на дузпата – 1:1. Попадението накара „червените“ да си спомнят колко хубаво играха преди почивката и не след дълго си върнаха водачеството. В 75-ата минута Гущеров отбеляза втория си гол в двубоя, след като оползотвори с техничен удар отблизо атрактивна комбинация с Томислав Павлов.

До края домакините опитаха да възстановят равенството, но не създадоха достатъчно добри положения пред Вълков. Вместо това армейците пропуснаха да приключат всичко, след като удар на Кристиян Михайлов бе избит от вратаря в напречната греда.

Пирин: 22. Ангелски, 8. Георгиев, 24. Костадинов (44‘ – 25. Костадинов), 27. Смилков, 9. Златинов, 15. Благов (46‘ – 20. Вачев), 30. Митрев, 19. Кръстев (71` - 29. Христов), 16. Траянов, 18. Попев, 5. Митев

Марти Иванов

3 коментара
01 Октомври 2018 09:52 | Koko
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Браво на Гущеров.


01 Октомври 2018 12:55 | пирин
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

ПЕТЪРЧО ДА КАЖЕ,..... НЕКАДЪРНА, МАРШ НА САНДАНСКИ С ЦЯЛАТА ПАСМИНА ДЕТО Я ДОВЕДЕ В БЛАГОЕВГРАД.


01 Октомври 2018 13:34 | иван
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

за да върви ПИРИН напред трябва незабавно да си ходят светата тройца -КОСТАДИНОВ-ПОПЕВ И НАЦИОНАЛА БЛАГОВ




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар