"Орлетата" без мач пред собствена публика за близо месец и с контрола в София

01 ноември 2016 12:09   2 коментара   4974 прочита


Три гостувания за орлетата от първенството на Първа професионална лига и една контрола в столицата ще запълнят едномесечния период, в който отбора няма да играе на стадион "Христо Ботев" в Благоевград. Късно снощи в канска студ зеленобелите казаха довиждане на своята публика за един месец с равенство 1:1 срещу Верея.

За загубата на двете точки вина има и съдията Владимир Вълков от Пловдив. Същият подмина две нарушения за дузпи в наказателното поле, като и двете бяха извършени срещу Станислав Костов. Първото при резултат 0:0, когато вратаря Караджов подпря в опорния крак нападателя и второто при гол преднина за гостите, когато Илия Мунин с удар от карате удари в гърдите Костов пред погледа на Вълков и асистента зад вратата Тихомир Алексов.

След мача и съдийският наблюдател Антон Генов призна, че и при двата случая е имало основание Вълков да посочи бялата точка, но защо не е го направил никой не знае. Тези спорни ситуации обаче ощетиха орлетата в мач, който заслужаваха да спечелят, въпреки че през първата час не показаха нужното желание за победа. Бившият елитен рефер Генов обеща да намали оценката на Вълков, но това по никакъв начин няма да промени крайния резултат. Сега за орлетата предстоят мачове само на чужд терен, до 30 ноември.

Три поредни гостувания на Нефтохимик, Черно море и Локомотив Горна Оряховица. Първият в Бургас е от последния кръг на първия полусезон и ще се играе още в петък от 15. 00 часа на стадион Лазур. Следващите две гостувания са на 18 и 25 ноември, съответно в Каварна и Пловдив. Преди тях Пирин ще изиграе една контролна среща в столицата.

Приятелският двубой с Локомотив София ще бъде в паузата на шампионата, която предстои заради двубоя на националния отбор с Беларус. Мачът е насрочен за петък 11 ноември от 15:00 часа на стадиона в квартал „Надежда“. Завръщането на Пирин на стадион Христо Ботев ще стане чак на 30 ноември с мач от 13. 00 часа срещу Дунав Русе. Следва гостуване на ЦСКА – София на 4 декември, отново домакинство на Берое на 12 декември и три дни по- късно приключва състезателната година за орлетата с гостуване на Ботев Пловдив.

Марти Кирилов


Още за: мач   контрола   лига   отбор   стадион   Още от: Спорт

Принтирай статия
2 коментара
01 Ноември 2016 15:17 | утре е жребия за купата
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Пирин играе пред 500 човека. Във "В група ходехме повече хора.

За мача. Слаб мач за нас, отново правиме безумни пропуски, Благов трагичен, Старокин ОТНОВО трагичен, Тасев се старае, но и той пак е трагичен, Костов накрая ни извади и ни спаси от загуба.

Между другото, съдията не ни даде две 100%-ови дузпи, но това естествено няма да бъде отразено от никого.


01 Ноември 2016 20:00 | сс
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

500-мечтател..... 50 бих кажал ХАХАХА




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар