Станишев: Имаме амбиция да спечелим парламентарните избори

01 април 2013 16:58   4 коментара   7004 прочита
Сергей Станишев не се страхува да се изправи лично срещу Бойко Борисов в 25-и МИР в София. Сн.: БГНЕС
Сергей Станишев не се страхува да се изправи лично срещу Бойко Борисов в 25-и МИР в София. Сн.: БГНЕС


Сергей Станишев не се страхува да се изправи лично срещу Бойко Борисов в 25-и МИР в София. Сн.: БГНЕС

Имаме амбиция да спечелим парламентарните избори, и то така, че да няма второ управление на ГЕРБ - обяви лидерът на БСП Сергей Станишев пред журналисти, след като регистрира "Коалиция за България" в ЦИК за участие във вота на 12 май.

Промени в състава от партии в коалицията няма, предаде БТА.

"Оттук нататък най-важно е, че формациите от "Коалиция за България" имат обща цел - да освободят България окончателно от пагубното управление, което за три и половина години съсипа икономиката, докара хората до мизерия, опоска бюджета, превърна се в полицейско-репресивно управление. Имаме амбиция да спечелим тези избори не заради БСП и да окупираме властта, както направи ГЕРБ, а за да се решават ужасно острите проблеми, които са отвъд търпимостта", заяви Станишев.

Утре НС на БСП наред с окончателното попълване на листите ще разгледа и предизборната платформа и ангажиментите, сред които са икономическо развитие, стабилизиране на бюджета, антикризисни мерки и по-дългосрочни стъпки.

Станишев изтъкна още, че от левицата знаят, че няма да е лесно и амбициозните цели, които си поставят, няма как да бъдат постигнати за една година.

"Когато ние казваме, че се ангажираме да създадем 250 000 нови работни места – това дори няма да ни върне към състоянието на заетостта от 2009 г., защото ГЕРБ затриха 400 000 нови работни места. Когато ГЕРБ днес имат нахалството да казват, че ще открият 12 000 нови фирми – че те затриха десетки хиляди фирми и доведоха фирми до фалит, хората ги изкараха на улицата. Знаем, че няма да е лесно, но знаем, че е възможно, защото ние сме доказали, че когато поемаме ангажимент, правим всичко възможно и невъзможно, за да постигнем нужния резултат", декларира той, цитиран от БГНЕС.

Лидерът на социалистите заяви, че не се притеснява да се изправи директно срещу Бойко Борисов в 25-и МИР в София, където се очаква и той ще бъде водач на листа.

"Единствената ми амбиция е да дадем различна перспектива за България, защото така не може да продължава", добави Станишев, който неотдавна заяви, че няма да бъде следващият премиер, дори БСП да спечелят изборите, а преди дни лансира за поста финансиста Пламен Орешарски.

Попитан дали няма вариант да е бил "подхлъзнат" по скандала, наречен "Българският Уотъргейт", Станишев отговори с въпроса: "Има ли някой, който се съмнява, че в нашата държава масово се подслушва, че 100 млн. лева се харчат годишно за това и че има злоупотреби?".

През януари 2011 година тогавашният премиер Бойко Борисов заяви: "Всеки от висшите ешелони на властта периодично ще се подслушва и се подслушва и никой не трябва да се учудва от това. Искам министрите да се мразят, за да не покровителстват". Той каза това по повод разпространените записи на телефонни разговори между шефа на митниците Ваньо Танов, министъра на финансите по това време Симеон Дянков и заместника му Владислав Горанов.

източник: dnes.dir.bg

4 коментара
01 Април 2013 21:49 | БСПУНГЕР
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ С АМБИЦИЯТА !ХОРАТА СЕ ОТВРАТИХА И ОТ ВАС И ВЕЧЕ НЕ ВИ ВЯРВАТ


01 Април 2013 23:51 | Гласоподавател-гневен
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Можете да се хванете и на друга работа, на само политици, министри и др. златни службички, изяждащи парите на бедният Народ, цял живот, пожизнено. В България има млади и способни хора да Ви заместят.


02 Април 2013 10:59 | 11
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

TOIA OSTE LI NEE PRIBEREN V PSIHIATRIA


02 Април 2013 11:32 | С.Лем
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ТРУПОСКВЕРНЕЦ!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар