Нова страст! При липсата на елитен футбол в Югозапада, фенове пътуват до Гърция

29 януари 2019 09:40   8894 прочита


Липсата на елитен футбол в Югозападна България накара голяма част от любителите на този спорт, да прескачат до съседна Гърция през уикендите. След като и тима на Пирин изпадна във Втора лига, вече няма тим от Югозапада, който да се подвизава в елита на родния футбол.

Поради тази причина една част от любителите на този спорт вече предпочитат да пропътуват разстоянието от 200 километра до Солун, за да наблюдават изявите на ПАОК. Пълнен стадион, качествен футбол и невероятна атмосфера, съвсем близо до България, карат поне веднъж в месеца запалянковци от Благоевград, да стъпят на стадион Тумба.

Последното домакинство на ПАОК пък се оказа и резултатно, с победата над ОФИ Крит с 4:0. С два гола на Чуба Акпом и по един на Лео Матос и Лео Джаба, солунци вече имат в актива си 47 точки, с цели 8 пред втория Олимпиакос.

В следващия кръг ПАОК отново е домакин на едни от опашкарите в елитната гръцка дивизия ПАС Янина, а мачът е утре от 17. 15 часа на стадион Тумба. Интересът към изявите на ПАОК идва и от престоя на Димитър Бербатов в гръцкия тим през 2016 година, който направи стотици българи фенове на солунския гранд Марти Иванов.


Още за: футбол   Гърция   уикенди   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар