Най-после! Бойко поиска оставката на шефа на БФС Б. Михайлов!

15 октомври 2019 11:21   11 коментара   8985 прочита


Президентът на БФС Борислав Михайлов да си подаде оставката. За това е призовал премиерът на България Бойко Борисов, разкри министърът на спорта Красен Кралев, предаде pirinsport.com. "Преди малко премиерът ме извика по спешност - обърна се Кралев.

- Знаете, че през последните четири години правителството направи много за развитието на българския футбол. Построиха се много терени на стадиони, много помощни, осветление, даваха се средства за развитие на ДЮШ. Но след последните прояви, имайки предвид цялото състояние на футбола, след вчерашните инциденти, премиерът ми разпореди от днес нататък да преустановим всякакви отношения с футболния съюз, включително и финансови, до подаването на оставка на Борислав Михайлов. Повече коментар по темата ще получите по-късно лично от премиера.

По принцип ФИФА наказва, ако дадено правителство се меси в работата на футболната федерация на съответната страна. Спортният министър обаче обясни, че в случая това не е така: “Това не е нарушаване на правилата. Правилата се нарушават, ако директно се интервинира във футболния съюз. В момента казваме, че искаме оставката заради цялостното състояние на българския футбол, заради инцидентите вчера. Ясно и категорично - държавата не може повече да толерира подобно поведение.”


Още за: оставка   премиер   Б. Михайлов   Още от: Спорт

Принтирай статия
11 коментара
15 Октомври 2019 11:46 | Шави
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

Че Туфката отдавна трябваше да бъде изхвърлен- ясно, но правителството на Политбюро от 80-те ли години ли се прави, че се меси в чужди работи. Това, че са строени стадиони, беше заради разхищаване и кражба на огромен публичен ресурс, а не от грижа за спорта.


15 Октомври 2019 12:53 | Стефанов
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Питам се - нашите държавни ръководители нормални лиса? ФИФА наказвала намесата на държавата във футбола. А искането за смяна на шефа на футбола от шефа на държавата не било намеса!?!? Ами какво е тогава? Нека го обяснят просто, така, че и аз да разбера. Не съм за Михайлов - вина има. Но не само той. Болно общество, болен футбол. Болно всичко... Направете и Министерство на футбола и да видим дали нещата ще се оправят.


15 Октомври 2019 14:21 | ....
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Боби Михайлов не е виновен за ксенофобията. Къде за институциите. Още повече това е изборна длъжност!!! Човека е избран за определен период, айде стига социализма свърши.


15 Октомври 2019 15:09 | Дани
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Държавата няма право да се меси или дава съвети на футболния съюз. Футболът е отражение на управляваната от мутри държава.


15 Октомври 2019 16:47 | ...
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

А ВПП кога.


15 Октомври 2019 17:04 | Буш
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Ким Чен Ун не прави така!


15 Октомври 2019 17:36 | гражданин
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

крайно време беше откакто пое футболния съюз няма никакви резултати


15 Октомври 2019 18:16 | Данъкоплатец
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

А след него ще почнем да бием нали?


15 Октомври 2019 21:52 | Кире
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Абе, че Михайлов бе за смена, бе повече от ясно, но защо Бойко тиквата го смени точно преди изборите, като самият той го спаси когато той бе в битка на изборите с Любо Пенев. Типично по герберски, тея ще жертват и деца и родители само и само да са във власта. Защо не жертва някой кмет, та тия крадат повече и от Михайлов, но не те са спокойни защото си плащат на Тиквата бойко и всичко си е ок. Това е България-чудата страна управлявана от идиоти-избрани от продаващи се за 50лв. продажни душици. Да са ви честити новите-стари герберски кметове, който ще спечелят с разлика предстоящите избори. А аз заминавам отново, защото не искам да съм роб в 21 век, не искам да живея с продажни събратя.


16 Октомври 2019 09:11 | тамерланд
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ПОРЕДНИЯ БУШОН ИЗГОРЯ


16 Октомври 2019 10:55 | Dgagata
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Докато в отборите играят по 10-11 чужденци България няма да има футболисти на ниво.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар