Най-голямата карате академия в България отваря врати в Благоевград

05 юни 2019 20:00   9013 прочита


Най-голямата карате академия в България отваря врати в Благоевград. Карате Клуб Цанев (известен досега, като КК Никон) стартира с нова зала в нашия град. Академията има клонове из цялата страна и до момента е най-успешния карате клуб с осем комплексни национални титли, световни, европейски и балкански шампиони. КК Цанев е организатор и на най-мащабния карате турнир в България, събиращ звезди от цял свят. В клуба тренират над 400 каратеки от всички възрастови групи с отлични условия.

Срещаме се с Венцислав Дуев – председател на филиала в Благоевград ( в карате залата – находяща се на ул. Тодор Александров 23 ( главна улица )

- г-н Дуев , разкажете ни повече за отбора и залата.

Дуев - Ще започна от самото начало. Започнах да тренирам карате шотокан през 2009 г. Тогава стресът в работата ми идваха в повече, т.к ръководех фирма в София с активи в строителството, винопроизводството , хотели и спортен център – със стотици служители. Някои хора борят стреса с алкохол, опиати - аз избрах каратето. Започнах да тренирам в КК Никон . Преди 10 години клуба имаше зала само в София. Но със своята всеотдайност- основателя на клуба Николай Цанев, обедини около себе си каратеки от цялата страна и всяка година организира международен карате турнир Nikon Open, от тази година ще бъде Sofia Open.

През 2016г със съпругата и децата ни се преместихме от София в Благоевград. В града ни тогава нямаше карате клуб. И така 2 години минаха, с ангажименти в семейството и в бизнеса. След това доста време отне да намеря зала, която да оборудваме. И така на 7 Юни 2019 , официално откриваме залата.

- Кой ще води тренировките?

Дуев - Изключително щастлив съм и убеден, че трениращите ще получат най-доброто обучение , имайки за учител Кристиян Гаврилов - 1 дан. Той е младо момче , родом също от Сандански. Многократен републикански шампион, с призови позиции от европейски и световни първенства. Притежава отлични личностни и спортни качества.

В източните бойни спортове – обучаващият не се нарича треньор ( както във всички други спортове ) а учител / сенсей . Това е така, т.к. трениращите не само тренират, но и се учат от сенсея си на съвсем друг мироглед към света.

- Към кои възрастови групи ще бъдете насочени?

Дуев - Както към деца от 4 годинки нагоре, така и към подрастващи, възрастни. В обобщение всички възрастови групи от 4 до 104 години.

- Мотивирани ли сте много шампиони да излязат от залата ви?

Дуев - Когато даваш максимума от себе си в живота и тренировките, нещата си идват на мястото. Разбира се далеч сме от мисълта , че всички трениращи ще имат състезателни цели. Много ще идват, за да поддържат форма и да се чувстват по-добре.


Още за: академия   карате   Благоевград   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар