Наджи Шенсой - От битката за оцеляване до Лига Европа

12 октомври 2016 12:06   1 коментар   11218 прочита


Косовският специалист Наджи Шенсой направи първа тренировка с новия си отбор Пелистер Битоля. Бившият наставник на Пирин ще бъде представен официално на пресконференция в неделя. Тогава ще бъде и негвоият официален дебют начело на зеленобелите от Битоля в домакинския мач срещу Победа Прилеп. Шенсой наследява на поста Наум Лямчевски, който ще остане на работа в клуба, като координатор в шокалата на Пелистер.

Амбициите на Шенсой са насочени към участие в Лига Европа. „В момента отбора е на позиция, много близка до местата, които осигуряват участие в Лига Европа. Ние сме на четвърто място, а третия Работнички е само на точка пред нас. По регламент втория и третия в крайното класиране на Първа лига участват в първия квалификационен кръг на Лига Европа. Освен това имаме шансове в турнира за купата на Македония, където победителят също участва евротурнирите“ - допълни Шенсой. Пелистер победи в осминафиналите Ренова с 2:0, а реваншът в Тетово е на 20 октомври.

„Аз обичам предизвикателствата и се надявам, както с Пирин успях да постигна целта оставане в групата, така и с Пелистер да стигна да евротурнирите. Защо пък да не спечелим купата на Македония, с Пирин вече играх финал, сега е време да вдигна и трофей“ - заяви специалистът. Шенсой все още не е обявил екипът с който ще работи, като не е изключено да има за помощник българин.

1 коментар
12 Октомври 2016 16:40 | минчо
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Внимавай с пиянските изцепки, защото там ще ядеш бой, а няма да те жалят като в Благоевград.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар