На ски писта "Кулиното" край Разлог се проведе първи Регионален шампионат по ски – алпийски дисциплини

17 март 2015 19:00   2 коментара   14679 прочита


С много настроение, приятни емоции и нов сняг бе съпътстван първият Регионален шампионат по ски – алпийски дисциплини „Разлог“ за деца от 6 до 12 години, организиран от Ски клуб „Разлог“, който се проведе на ски писта Кулиното. В надпреварата взеха участие 60 деца от ски клубовете „Разлог“, „Банско“ и „Юлен“. Желанието на организаторите от Ски клуб „Разлог“ е състезанието да бъде включено в Държавния спортен календар на БФСки от следващия зимен сезон.

На перфектно обработената ски писта „Кулиното“, децата получиха заслужените овации на присъстващите родители, баби, дядовци, роднини, приятели и гости. Снегът, който заваля, не помрачи настроението, а по-скоро даде обещание за удължаване на ски сезона, за радост на всички любители на зимните спортове. За безопасността на състезателите беше осигурено присъствието на спасители от Планинска спасителна служба – отряд „Разлог“, в лицето на началника на отряда Любчо Джолев, главният лекар на състезанието д-р Борислав Стойчев, и Николай Джолев.

В категория момичета под 12 години първо място зае Катерина Пиришанчина от СК „Юлен“, последвана от съотборничката си Катерина Даутева, а на трето място се класира Лиляна Питова от СК „Банско“. При момчетата в същата възрастова група медалите „обраха“ състезателите на „Юлен“ – Костадин Каферинов, последван от Лазар Боянов и Николай Лечев.

В групата момичета под 10 години на първо място се класира Стефани Вълева от СК „Юлен“, а на второ и трето място – Симона Цекова и Ивана Пармакова от СК „Банско“. Състезателят от „Юлен“ Иван Кузманов зае първо място в същата възрастова група, но сред момчетата, последван от Михаил Кожарев от СК „Банско“ и Джейкъб Бишъп от СК „Разлог“. Най-малките участници също се представиха подобаващо, като първа сред момичетата под 8 години е Ева Стракова от СК „Юлен“, последвана от представителките на „Разлог“ Яна Стойчева и Йоана Вълканова. Състезанието приключи с представянето на момчетата под 8 години, като първи бе Дилън Хюз от СК „Банско“, на второ място Емил Манушкин от СК „Разлог“, а трети бе Йордан Мицин от СК „Банско“.

Първият шампионат по ски за деца в Разлог се проведе с подкрепата на Българска Федерация по Ски, Община Разлог, и фирмите „Сарай“, „Р Ауто“, „Беатрис“ и хотелски комплекс „Реденка“ – гр.Разлог.

 


Още за: Разлог   Кулиното   деца ски   Още от: Спорт

Принтирай статия
2 коментара
18 Март 2015 09:44 | Чауш и голф
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Ски писта в Разлог ? Козя пътека е по-правилното наименование.


19 Март 2015 20:17 | пешо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ПО ДОБРЕ КОЗЯ ПЪТЕКА ДОСТЪПНА ДО ВСЕКИ ДЖОБ ОТКОЛКО КРАВЕШКО ПАЗБИЩЕ ДОСТЪПНО САМО ЗА НОВОБОГАТАШИ




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар