Мотополигон Зелен дол е готов за Гранд при Благоевград по мотокрос

05 ноември 2019 16:39   4 коментара   13573 прочита


Мотополигон Зелен дол край Благоевград за втора поредна година ще бъде домакин на кръг от републиканското първенство по мотокрос.

Домакините от клуб Еър Макс Рейсинг продължават с дейностите по доизграждане на трасето, което трябва да отговоря на изискванията на българската федерация по мотоциклетизъм. Вече е изградена предвидената електроинсталация, монтирани са табла с контакти за захранване на всички кемпери на състезателите, автомивки, всяка от тях снабдена с кран за вода и контакт за ток. Относно водопровода нещата са разделени на два етапа.

Първо водозахранване до трасето, което се изгражда в момента и отделно водоразпределителна инсталация и оросителна система на самото трасе. Има промяна относно дължината и ширината на трасето. Тази година е спазена точната ширина и дължина. В програмата за следващата година е предвидено да се изгради едно помощно трасе, като на него да се провеждат състезания с по- малки мотоциклети. Еър макс рейсинг вече финишира на второ място в отборното класиране, но в отделните класове нещата още не са решени.

Все още не е решена шампионската титла в кралския клас МХ1, а там Стефан Нейчев има шансове да стане републикански шампион. Домакините от Еър Макс Рейсинг се надяват на поне две победи в петте класа, които ще се състезават на мотополигона. След 19 години прекъсване на 7 октомври 2018 година се проведе първото състезание по мотокрос в Благоевград. Тази година на 10 ноември предстои поредния кръг от републиканското първенство по мотокрос, на което се очаква да присъстват рекорден брой зрители.

4 коментара
05 Ноември 2019 18:01 | !!!
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Мото полигон е край Зелен дол, а не край Благоевград!


06 Ноември 2019 14:02 | 6666
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Хора отидете да гледате последното състезание в близките пет години на това трасе. Новият кмет и общински съвет няма, да дадат и лев за мотокроса в Благоевград.


06 Ноември 2019 16:21 | Ооооооооо, Пепи
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

А защо състезанието не се прави на истинската мотописта? Защото вече е частна и камбата не можеше да цица от там. Новият кмет дано върне състезанието на старата писта. Тя е точно за тази цел.


09 Ноември 2019 10:58 | Илия вълков
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ей, старата писта е само камани. Не става за нищо. Можеш ди идеш само да пасеш там овците.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар