Митко Бербатов с ключови думи за националния отбор и края на кариерата!

03 ноември 2017 17:27   6234 прочита


Дадоха ми една седмица почивка преди началото на сезона в Индия. В понеделник заминавам, бях в Лондон, сега съм тук да видя семейството си. Това заяви в ексклузивно интервю пред Спортал.бг, благоевградчанинът Димитър Бербатов.
"Момчетата в Керала Бластърс са много симпатични. Ако оставим един вратар, аз съм най-възрастният в отбора.

Когато играя с толкова млади момчета, човек се зарибява. Липсваше ми това през последната година. Беше много приятна подготовка", коментира той.

"Всички големи футболисти, които са играли в Индия, казаха само суперлативи за първенството. Не знам дали съм най-голямата звезда в отбора, Уес Браун има повече успехи от мен", обяви Бербатов.
По думите му присъствието на Рене Мюленстийн и Уес Браун е повлияло на решението му да отиде в Индия.

"Работил съм с него, той е страхотен професионалист", каза още нападателят.
"Казаха ми, че на всеки мач ще има по 60 000 хиляди души публика. Казаха ми да се приготвя за приключение, което не съм виждал", разкри Митко.

"Постигнах нещата, които исках. Докато мога ще играя футбол. Вече мислите ми не са изцяло съсредоточени във футбола, а преди не беше така", заяви българинът на въпрос кога ще спре с футбола
"С ПАОК нещата се случиха в последния момент. Пропаднаха преговорите с един друг клуб и трябваше да решавам дали да остана без отбор или да отида в Гърция. Не съжалявам, но треньорът (б.а. Игор Тудор) не си разбираше от работата и не знаеше как да подходи с футболисти от моя ранг", отсече Бербатов.

"Подкрепям всички отбори, за които съм играл. Гледам с голям интерес. Онзи ден гледах как Спърс биха Реал Мадрид и както се казва, щях да получа и оргазъм", сподели нападателят.

"На всеки играч са му минавали през главата идеите да стане треньор. Ако го направя, то ще е в Англия. Имам нужните инструменти да бъда спортен министър. Не мога да кажа, че не ми е минавало през ума. Ако реша, ще го направя", категоричен е Митко.
"Познавам Петър Хубчев, бил ми е треньор. Знам, че е много отговорен. Вижда се, че има израстване, но както често се случва, някой път ДНК-то на даден отбор определя как той ще се представи в дългосрочен план или в даден мач.

Ние имаме добър отбор, но нямаме изявени звезди, което липсва, когато в даден мач не върви играта. Липсва ни човек, който да иска топката и да направи нещо само", сподели футболистът.
"Засякох случайно Обертан в София. Бях изгубил малко дирите му. Учуди ме с избора да дойде да играе в България, както аз може би изненадах много хора с решението си да отида в Индия. Но аз съм на 37 години, а той е на 28.

Но показва, че е направил добър избор, защото прави добри игри, пише ПИК. Не мисля обаче, че той иска да остане тук още 5 години. Просто това може да му е един трамплин", обясни нападателят.
"Нивото на българския футбол не се покачва. Обертан просто не е имал друг избор, по друг начин не мога да си го обясна. Абсурд е да дойде някой голям футболист да играе у нас", отсече Димитър Бербатов.

И. Калинков


Още за: Бербатов   Индия   национали   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар