Митко Бербатов: Искам още веднъж да помириша тревата, особено в Англия

13 януари 2017 13:31   2 коментара   6209 прочита


Благоевградската звезда Димитър Бербатов все още се надява да се завърне в Англия и да поиграе още веднъж във Висшата лига. Българският нападател даде интервю пред "Таймс", в което сподели възхищението си от представянето на Златан Ибрахимович.

Според Бербатов Златан е пример за това, че годините невинаги имат значение: „Не мисля, че някой смята възрастта за проблем за Ибрахимович, защото той е играч от световна класа. Той може да играе още две години, може би повече. Той притежава нужната класа, разбира играта и не пилее енергия. Винаги е на точното място в точното време, за да отбележи гол”.

"Той притежава футболна интелигентност, както и Гарет Бари в "Евертън". Наблюдавам внимателно и двамата. Възхищавам им се, защото на тази възраст да играеш на толкова високо ниво е достойно за адмирации."

Бербатов, който ще навърши 36 в края на януари, сравни представянето си на терена с това на бившия шведски национал: "Не всеки харесва начина, по който играя. Имам свой собствен стил - по това си приличаме със Златан", добави българинът.

Бившият играч на "Манчестър Юнайтед" и "Тотнъм" е без отбор от лятото на миналата година, предаде Бтв. За последно той игра за гръцкия ПАОК. Той не крие огромното си желание за още един шанс в английския футбол.

"Всичко е възможно. Искам още веднъж да помириша тревата, особено в Англия. Винаги съм бил щастлив да играя. Имал съм своите възходи и падения, като всеки футболист. Когато загубиш, пропуснеш положение или дузпа, когато си контузен, ти все още си част от отбора. Затова трябва да си щастлив дори и тогава. Състезателите умираме два пъти. Когато спрем да играем футбол и след това", каза българинът.

Той допълва, че харесва интелигентността и красотата във футбола. "Аз съм интелигентен футболист. Винаги съм харесвал този тип играчи, винаги. Трябва да четеш играта и да предвиждаш какво ще се случи. Дори ако си по-бавен от съперника си, ако си достатъчно умен, ще прочетеш играта и ще стигнеш до топката преди него."

Според Берба понякога мислиш какво правиш на терена, но в други случаи просто действаш: "Например, при гола ми срещу "Ливърпул" (с ножичния удар при хеттрика си). Никога не съм мислил за това. Само виждаш, че топката идва и всичко ти минава през главата толкова бързо."

Той си спомни и за думите на мениджъра на "Тотнъм" Хуанде Рамос при продажбата му в "Юнайтед": "Берба, с теб ще си замине и хубавият футбол".

Нападателят сподели, че не изключва възможността да се присъедини към "Нюкасъл", ако наставникът на "свраките" Рафаел Бенитес прояви интерес.

М. Иванов

2 коментара
13 Януари 2017 20:32 | оня
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Тоя па от алчност и мързел вече съвсем изкукурига! Можеше да бъде номер 1 в Европа, ако не бе такъв лентяй. Жалко за огромния ти талант Митко. Потребвал си им на англичаните, и без теб си имат достатъчно пенсионери.


14 Януари 2017 12:53 | мама Божка
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

СТРАХОТЕН играч! СКРОМЕН човек, а и КРАСИВ! ЗДРАВЕ и УСПЕХ




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар