"Левски" и ЦСКА в битка за юношата на Пирин Ив. Иванов

18 януари 2017 13:37   6468 прочита
Иван Иванов не можа да се наложи в
Иван Иванов не можа да се наложи в "Панатинайкос"


Иван Иванов не можа да се наложи в "Панатинайкос"

"Левски" и ЦСКА-София са пред нова битка. Този път тя не е на терена, а за футболист. "Сините" и "червените" проявяват засилен интерес към национала Иван Иванов.

Юношата на Пирин Благоевград е пред напускане на "Панитинайкос" като свободен агент. Той не влиза в плановете на треньорския щаб на гръцкия гранд, поради което ще потърси развитие в друг отбор. Освен това Иванов може да разтрогне по вина на клуба, предаде "Бъглария днес". Причината е, че е получил само 1 заплата в последните 5 месеца. Грандът от Атина плаща избирателно и доста футболисти тренират и играят за здраве за сметка на други, които редовно си прибират възнагражденията.

28-годишният Иванов изигра 19 мача за ПАО, в които успя да се разпише веднъж. Той премина в гръцкия гранд през лятото от "Локомотив" (Пд). Преди това защитникът не игра близо две години заради тежки контузии.

"Левски" и ЦСКА-София вече са влезли в контакт с мениджърите на Русия, за да разберат каква е ситуацията около него. Очаква се тези дни той да разтрогне с "Панатинайкос" и след това е свободен да преговаря с други отбори. Въпреки мерака на "сините" и на тима от "Българска армия" защитникът ще изчаква първо оферти от чужбина. Интерес към него има от Турция. Предложенията оттам са две. Едната от тях е свързана с трансфер в "Газиантепспор", където преди време игра друг национал и настоящ нападател на "Спартак" (Москва) - Ивелин Попов.

Според медиите в южната ни съседка последният в класирането на Суперлигата тим е готов да хвърли сериозна сума, за да се пребори за оставане в елита. В момента "Газиантепспор" е на дъното с 11 точки, на 5 от безопасната зона.

Заговори се, че Иванов може да се завърне и в "Локомотив" (Пловдив), където минава за любимец на собственика Христо Крушарски.

Самият Крушарски призна, че не би се отказал от привличане на Русия, но в момента това не е на дневен ред.

"Гърците имат финансови претенции към клуба, където би играл Иван - заяви босът на "смърфовете". - Който го привлече през този трансферен прозорец, ще трябва да плати, при това сумата, доколкото разбрах, не е никак малка за нашите възможности, но не искам да споменавам цифра. "Локомотив" (Пд) няма как да извади тези пари. Ако от столичните отбори могат да си го позволят, това си е тяхна работа. Аз с Иван не съм се чувал скоро и не знам защо се е получило така в "Панатинайкос".

Собственикът на "смърфовете" също така твърди, че не се бърка в селекцията и не си позволява да налага харесвани от него играчи на треньора Едуард Ераносян.

"Еди и мениджърът Чавдар Цветков наблюдават играчи и взимат решенията кой да бъде привлечен и кой освободен. Не им се бъркам, само съм им дал бюджет, с който трябва да се съобразяват и който не могат да надхвърлят. Целите, които съм поставил, са отборът да играе добър футбол, привържениците да са доволни от показваното на терена. Четох, че Иван Бандаловски също бил в полезрението на нашия отбор, но от Ераносян и Цветков не съм чул подобно нещо. Също както и за Иван Иванов", коментира още Крушарски.

Макар и с немного средства, селекцията в пловдивското "Локо" е възможна, след като от местната община свалиха запора върху сметките на клуба, който дължи около 140 000 лева по концесията за подлеза на централната жп гара.

"Нямаме проблеми с общината, всичко е изяснено и уточнено и можем да работим нормално", призна още босът на "железничарите".

И. Калинков


Още за: иван иванов   битка   интерес   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар