Корейски майстор подготвя националите по таекуон-до в Благоевград

21 април 2018 10:42   6339 прочита


За първи път националният отбор по Таекуон-до ITF проведе част от подготвителния лагер в новата зала, в бившата казарма в Благоевград. Новият дом на бойното изкуство събра на едно място националите, които ще участват на предстоящото европейско първенство в Естония. За подготовката им се грижи треньорски щаб начело с Гранд мастър Ким Унг Чол.

84 души наброява българската делегация, която в понеделник заминава за Европейското първенство по Таекуон-До ITF в Талин. Естонската столица е домакин на континенталната надпревара, която ще се проведе от 24 до 29 април.

България ще бъде представена от 68 състезатели във всички възрастови групи и дисциплини - деца, юноши, младежи, девойки, мъже и жени. С тима ни пътуват треньори, съдии, лекари и официални гости. Президентът на БФТаекуон- До ITF Марио Богданов е водач на нашия отбор.

„Направихме селекция на таекуондисти от цялата страна, които тренират усърдно по време на едномесечния лагер в Благоевград. Гледах някои от последните тренировки и съм оптимист за представянето ни в Талин. Очаква ни изключителна конкуренция от цяла Европа.

Прогнози за медали и призови места не мога да давам, защото може всичко да се случи и да станат изненади. Тръгваме подготвени и с цялата отговорност, че представяме България на такъв голям форум”, сподели Марио Богданов.

На първенството в Естония се очакват над 600 състезатели от 30 държави.

Марти Кирилов

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар