Конър Хендерсън пред ирландска медия: "Пирин ми върна радостта от футбола"

05 март 2018 18:19   6311 прочита


Бившият младежки национал на Ейре и юноша на Арсенал даде просторно интервю пред ирландския информационен сайт The42.ie. Миналият през всички юношески национални формации на Ейре разказва за новата си авантюра наречена Пирин Благоевград. "Бях загубил радостта от футболната игра и трябваше да се измъкна от зоната на комфорта.

В Пирин преоткрих любовта към футбола". Хендерсън припомни в интервюто за мач с екипа на Арсенал в турнира за купата на Англия срещу Лейтън Ориент, където играе редом до Гаел Клиши, Томаш Росицки, Бакари Саня, Самир Насри, Андрей Аршавин и Джак Уилшър. След мача лично Арсен Венгер поздравява Конър за силната му игра срещу Лейтън.

Следва контузия, която го вади от игра и следваща спирка е Хъл Сити. Конър споделя и впечатленията си за моментното състояние на Арсенал, което не е розово, но не приема всичко да бъде приписвано на Венгер, за когото Хендерсън се изказва ласкаво. След Хъл Сити играе в Кроули Таун, Стивънидж и Гримзби, но без успех, което го прави дълбоко нещастен. Единственият изход е да погледне към чужбина, и от август 2017 вече е футболист на Пирин. "Благоевград е родното място на Димитър Бербатов, а освен това е много хубаво място за живеене. Вярно Пирин няма успехите на ЦСКА, но пък е клуб с история". - разказва Хендерсън.

Футболистът е впечатлен от работата на треньора Милен Радуканов и признава, че нивото на тактическа подготовка в Пирин е на по- високо ниво от тази в предишните тимове, в които е играл, с изключение на Арсенал. Категоричен е че Лудогорец е най- силния отбор срещу, който е играл. "Имам подкрепата на моята приятелка, на моето семейство и това ме прави щастлив. Тук отново върнах радостта си от футбола" споделя Хендерсън. 26 годишният ирландец вярва, че един ден отново ше се върне на Острова, за да играе голям футбол.

Марти Кирилов


Още за: конър хендерсън   Пирин   юноша   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар