Кaранга удави Левски! ЦСКА изплува с трите точки, дръпна с цели 13

18 март 2018 16:18   5051 прочита


Локвите на "Васил Левски" затрудниха максимално "червени" и "сини"

ЦСКА успя да спечели с минималното 1:0 вечното дерби с Левски. В герой за "червените" се превърна Фернандо Каранга, който реализира в 84-ата минута. Бразилецът отбеляза 23-ото си попадение в първенството, като при радостта си след гола отново не пропусна да демонстрира прословутия си жест с отрязването на главата на съперника. Така тимът на Стамен Белчев поведе с цели 13 точки на "сините".

"Армейците" спечелиха първото от петте дербита с Левски до края на сезона. Както е известно, "червените" и "сините" ще спорят още два пъти в плейофите, както и на полуфиналите за Кпата на България., предаде Блиц Спорт.

Двубоят се състоя при тежки условия на Националния стадион "Васил Левски", който беше подгизнал. Заради дъжда още в началото на мача по терена се образуваха доста локви, в които топката често се спираше при пасовете на футболистите.

Зa дербито днес треньорът на ЦСКА Стамен Белчев направи три промени в сравнение с трудната победа с 2:1 над Пирин в Благоевград в миналия кръг. Рубен Пинто, който дълго време лекуваше контузия, започна от първата минута срещу Левски. Той смени Раул Лое в халфовата линия. Божидар Чорбаджийски се завърна в центъра на защитата след наказание за сметка на Александър Барт, а Роланд Алберг остана извън групата, като бе заменен от Енрике Рафаел.

Пред Витаутас Черниаускас играха опитните Станислав Манолев, Николай Бодуров, както и Божидар Чорбаджийски и Жеферсон. В средата на терена започнаха Рубен Пинто и Кристиян Малинов. Тиаго Родригес, който вкара двата гола за ЦСКА в есенното дерби (2:2), беше зад тарана Фернандо Каранга, а по крилата атакуваха Десподов и Енрике Рафаел.

Делио Роси направи цели шест промени промени сред титулярите в сравнение с равенството с Етър (1:1). Извън състава останаха Николай Кръстев, Афонсо Фигейредо, Ивайло Найденов, Жорди Гомес, Жерсон Кабрал и Ривалдиньо. На вратата се завърна капитанът Божидар Митрев, който излекува контузия. В защита играха Милош Цветкович, Давид Яблонски, Холмар Ейолфсон и Иван Горанов. В халфовата линия бяха Паулиньо, Прохазка, Кали Тиам и Нашименто. Станислав Костов се завърна на върха на атаката, а Габриел Обертан нападаше зад гърба му. Костов обаче получи контузия малко преди почивката, което принуди Роси да заложи на Серджиу Буш през втората част.

До почивката липсваха чистите голови положения. Пороят попречи на футболистите на Белчев и Роси да демонстрират уменията си. На няколко пъти към Черниаускас и Митрев бяха отправени далечни удари, но без успех. При повечето ситуации играчите се стараеха предимно да изритат топката в предни позиции, като играта беше доста хаотична.

След почивката оборотите значително се увеличиха, но опасностите пред Черниаускас и Митрев пак липсваха. Играта се пораздвижи, след като дъждът спря да вали. В 57-ата минута силен изстрел на Тиаго Родригес от пряк свободен удар за малко да изненада Митрев. Топката все пак прелетя над напречната греда. Малинов и Прохазка също пробваха мерника си, но без успех. В 67-ата минута Паулиньо демонстрира отличната си техника между трима в червено, принуждавайки Бодуров да го фаулира пред наказателното поле на ЦСКА. "Сините" обаче не съумяха да се възползват от добрия шанс за пряк обстрел на Черниаускас, като Прохазка стреля право в стената.

В 84-ата минута Каранга удави Левски и хвърли в екстаз феновете на "армейците"! Tиаго Родригес центрира остро от фаул в наказателното поле на "сините", където бразилският голмайстор с гръб към вратата технично докосна топката и тя се озова в долния ляв ъгъл на Божидар Митрев - 1:0.

След минималния успех ЦСКА събра 63 точки и поведе с цели 13 на Левски преди разделянето на първа шестица и втора осмица. "Червените" оглавиха класирането преди Лудогорец да изиграе срещата си с Етър.


Още за: каранга   Левски   ЦСКА   гол   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар