Каляри представи официално кресненския футболист К. Десподов

03 февруари 2019 12:53   7364 прочита


Новото попълнение на Каляри Кирил Десподов беше официално представен от клуба. Футболист №1 на България за 2018 година сподели, че е много щастлив от възможността да продължи кариерата си в Серия „А“ и се надява бързо да свикне с отбора и стила на игра в Италия.

Футболистът от Кресна отговори с усмивка на всички журналистически въпроси, след което позира с фланелката на тима от Сардиния, пише pirinsport.com. Доскорошната звезда на ЦСКА-София, който беше продаден за 4,2 ммлн. евро, ще играе с номер 32.

„Разбира се, че знаех за Каляри. От малък съм фен на италианския футбол и съм гледал много мачове. Не съм се замислял дълго преди да приема предложението, защото винаги съм искал да играя в Серия „А“, сподели Десподов.

„Знам, че в Италия се залага много на физиката. Това не ме притеснява, а ме мотивира още повече. Стилът ми на игра? Обичам да атакувам, имам бързина, мога да стрелям и с двата крака. Не се стремя да подражавам на никой – аз съм си аз. Много харесвам Франческо Тоти, но той имаше различни характеристики. По-скоро имам сходства в стила с Кристиано Роналдо. Той също ми харесва, надявам се един ден да стигна до неговото ниво“, пожела си българинът.

„Дано да дебютирам още в понеделник срещу Аталанта, би било хубаво. Аз се чувствам готов, макар да съм тук само от три дни. Всичко зависи от решението на старши треньора Роландо Маран. Двамата вече говорихме. Ако той прецени, че мога да съм полезен, ще е чудесно“, продължи Десподов.

„Преди да дойда, като имена най-познати ми бяха Дарио Сърна и Леонардо Паволети. Веднага ми направи впечатление колко са здрави момчетата в отбора и колко сериозно тренират. Аз не съм силов футболист, но имам и голове с глава“, заяви крилото.

„От първия ми ден в Италия си казах, че трябва колкото се може по-бързо да науча езика, за да се разбирам лесно със съотборниците си и треньора. Това е начинът да се адаптирам веднага към новото предизвикателство“, обясни родният национал.

„Христо Стоичков ми даде пътя в професионалния футбол, когато бях едва на 15 години. Винаги ще съм му благодарен. Той е невероятен човек и страхотен мотиватор. От него научих, че няма малки и големи, а можещи и неможещи“.

В ролята на преводач на Десподов влезе Паоло Джулини – брат на президента на Каляри Томазо Джулини. Оказа се, че той е живял известно време у нас и знае български език.

В края на пресконференцията Десподов получи фланелката с номер 32, която преди него в Каляри са носили Алесандро Матри и Роландо Бианки. По-рано днес българинът написа в Instagram, че не е избрал този номер случайно и феновете на ЦСКА ще разберат символиката.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар