Излезе на български език книгата за Майкъл Джордан с участието на БК Академик

29 октомври 2015 12:04   3388 прочита


Последната биография на най-великия баскетболист Майъкъл Джордан, писана в САЩ, излезе на български език. Книгата „Michael Jordan: The Life“ (българското заглавие на книгата е „Майкъл Джордан”) от популярния спортен журналист и биограф Роланд Лейзънби се появи на книжния ни пазар, благодарение на издателство „Жануа ’98“. Ръководството на ЮЗУ Неофит Рилски вече закупи 10 бройки за библиотеката, защото в книгата има информация и снимков материал за най- големия университет в Югозапада.

Освен това има визитка и на баскетболен клуб Академик, което е поредното признание за ръководството на УСК Академик, което само за няколко години възроди мъжкия баскетбол в града. Книгата излезе миналото лято в САЩ и бързо предизвика сензация. Тя попадна в класацията на най-добрите спортни заглавия на „Ню Йорк Таймс“. „Michael Jordan: The Life“ бе преведена на няколко китайски наречия, италиански, полски, френски, чешки и словашки.

В Австралия пък интересът бе толкова голям, че бе издаден четвърти тираж. Книгата е над 700 страници, като за българския вариант има три опции за закупуване със символика в цените – с меки корици за 23 лева (23 е най-популярният номер, с който Джордан играе), с твърди корици за 29 лева (9 е номерът, с който Джордан играе на олимпиадата в Барселона през 1992 г.). Третият вариант е за закупуване на една от само 100 отпечатани бройки с нумизматична стойност. Студентите от Академик също обещаха да си закупят книгата.


Още за: книга   М. Джордан   език   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар