Гордост за Банско! Катрин Гемкова е новият световен шампион на България

02 септември 2019 12:51   3 коментара   8939 прочита


България получи уникалната възможност да е домакин на един от големите шампионати в Таекуон-до. Над 1500 участници от 84 държави премериха сили във всички възрастови групи – юноши, девойки, мъже, жени и ветерани на Световното първенство в този спорт.

Катрин Гемкова спечели световната титла при девойки старша възраст в дисциплината спаринг. Пътят до титлата бе труден за Катрин, преминавайки през тежък жребии с най-сериозните съперници, а именно Корея, Русия, Гърция и Естония.

Катрин анулира състезателката на Корея, която бе с най-добър резултат, но отпадна от битката за първото и второто място. На финала, тя застана отново лице в лице с опонентката си от Естония, с която вече имаше сблъсък на Европейското в Италия през 2019 година. Златното момиче на Банско и този път изигра перфектно финала и заслужено спечели Световната титла, като стана безпорен шампион в своята категория.

Като допълнение, Катрин спечели и третото място в спаринга в отборното класиране. Изключителното представяне на българските спортисти донесе на страната ни 39 отличия от завършилото 21-во Световно първенство по Таекуон-До ITF. В продължение на шест дни пловдивската зала „Колодрума” беше домакин на авторитетния форум, който се състоя във всички дисциплини и категории.

3 коментара
02 Септември 2019 14:18 | 12345
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

БРАВО НА МОМИЧЕТО! ГОРДОСТ ЗА БЪЛГАРИЯ! ДАНО СЕ УВЕЛИЧАВАТ ТАКИВА ТАЛАНТИ И ДА НИ ПРОСЛЯВАТ СТРАНАТА!


02 Септември 2019 16:56 | 54321
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

БРАВО НА МОМИЧЕТО! МНОГО УСПЕХИ!

АМА НЯКОЙ ЧЕЛ ЛИ Е ЗАГЛАВИЕТО ..... световен шампион на България ?????


02 Септември 2019 21:15 | прочел заглавител
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Има признати спортове, олимпийски и световни ... Доколкото си спомням в последната олимпиада имаме сребърен медал, на олимпийското таекуондо - нищо, а иначе като четем тука - световни шампиони - с лопата да ги ринеш .Много е тъпо да парадираш с титли от някаква севернокорейска федерация, а в световния спорт да си никой, още по тъпо е да даваш признание и пари за фалшиви шампиони, вместо да финансираш и подкрепяш спортове признати в света, да опиташ да се изявиш в това, което света е признал за спорт и постижение.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар