Двама стрелци на Пирин в призовата тройка на пистолет и пушка на турнира в Благоевград

05 ноември 2017 15:32   5030 прочита


В Благоевград приключи серията от турнири по спортна стрелба, органицзирани от СКС„Пирин“, която даде поле за изява на 90 състезатели от български и 3 македонски клуба. В заключителния етап, какъвто се явяваше ежегодния турнир „Пирин 2017“ и както се изправиха най-добрите пистолети на България и Македония и някои от най-добрите им пушки.

При жените в отсъствието на тракийките очаквано доминираха представителките на АП Спорт, като Виктория Иванчева успя да се наложи над съотборничката си Петя Луканова и над представителката на скопския Стрелец Антония Тасевска. При мъжете на пушка Младият Яне Джингов от

Стрелец надделя над търновеца Тихомир Петров от Етър 100 и представителя на домакините Борислав Стаменов. Но тукрезултатите бяха значително по-слаби от тези на „по-слабия“ пол.

При пистолетите едни срещу други се изправиха най-силните пистолеро на България и Македония. В напрегнатата надпревара, която се проточи в рамките на цели два дни на върха застана безапелационно представителя ни на Олимпиадата в Рио Самуил Донков, следван от съотборниците му Николай Колев и Георги Узунов.

Резултатите и на тримата бяха неочаквано силни за началото на сезона, но подсказаха и значителни резерви, тук най-челните места за западните ни съседи бяха 6-то на Мирослав Славковик от Работнички и Йордан Тасевски от Стрелец. При жените първа стана Кристиана Стоянова от АП Спорт, следвана от Вероника Велковска от Стрелец и Петя Станкова от Пирин.
За първи път на домакините от Пирин гостуваха представителите на Работнички водени от параолимпиеца Бранимир Йовановски, а добрите впечатления на гостите обещават дълго и плодотворно сътрудничество.

Марти Кирилов


Още за: стрелци   Пирин   пушки   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар