Дупнишкият борец Д. Александров дефилира на стадион „Маракана“ в Рио

07 август 2016 14:37   4414 прочита


Както съобщихме церемонията по откриването на 31-те Летни Олимпийски игри стартира на легендарния стадион „Маракана“ в Рио де Жанейро. Българската делегация беше водена от знаменосеца ни Ивет Лалова.

България ще бъде представена от 51 спортисти на Олимпиадата. Сред българската делегация бе и дупничанинът Даниел Александров. Той ще представи България в борба класически стил. Александров излиза на тепиха на 14-ти август в 16:00 часа , когато започва надпреварата за медалите в категория до 75кг класически стил.

Александров зае 3-то място на европейските игри в Баку 2015, носител е на пояса "Никола Петров" за 2015 Бразилският маратонец Вандерлей Кордейри, който е бронзов призьор от предишната Олимпиада в Атина, запали олимпийския огън на церемонията, предаде zadupnitsa.com. В Игрите ще участват 205 национални държави, както и отбор на независимите спортисти, които по различни причини не са били допуснати от собствените си държави до участие. За пръв път в историята на Олимпиадата ще има отбор от бежанци. Общо 11 000 спортисти ще се състезават за медали и призово касиране.

Р. Андонов


Още за: маракана   борец   Дупница   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар