Дупничанинът Кирил Милов осигури четвърти медал за България от световното по борба

29 октомври 2018 09:25   1 коментар   4456 прочита


Дупничанинът Кирил Милов осигури четвърто отличие за България от световното първенство по борба в Будапеща. Състезателят на "Ботев 93" (Враца) се класира за финала в категория до 97 килограма в класическия стил и ще се бори за златния медал в неделя.

Милов стигна до битката за световната титла след успех с 3:0 срещу сърбина Михаил Каджала в полуфиналите. Преди това българският борец записа три победи с технически туш - срещу словака Томас Сос (12:4) в първия кръг, срещу унгареца Балаш Кис (9:0) във втория кръг и срещу гърка Лаократис Кесидис (9:0) в четвъртфиналите.

Милов си осигури най-малко сребърен медал. В неделя от 16.30 ч. той ще се изправи срещу руснака Муса Евловеев в битката за златото.

Евловеев се класира за втори пореден финал на световно първенство, след като победи фаворита за титлата Артур Алексанян. Руснакът взе реванш срещу действащия олимпийски и трикратен световен шампион, който го надигра в битката за златото в Париж през 2017 г.

Класирането на Милов за финала е най-добрият резултат за българската мъжка борба на световно първенство от шампионата в Будапеща през 2013 г., когато Иво Ангелов спечели златен медал.

Милов гарантира четвърто отличие за България от тазгодишния шампионат на планетата след златото на Тайбре Юсейн, среброто на Биляна Дудова и бронза на Айк Мнацканян, пише dnevnik.bg.

С. Петров


Още за: Кирил Милов   отличие   борба   Още от: Спорт

Принтирай статия
1 коментар
29 Октомври 2018 18:37 | Alex
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Браво !!!!!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар