Дупничанин остана на крачка от медалите на световното първенство по Таекуон- до WTF за юноши и девойки в Тунис

13 април 2018 10:31   5233 прочита


Златна точка спря Александър Джорджев по пътя му към медалите на световното първенство по таекуондо за юноши и девойки в Тунис. Представителят на СК Гладиатор стартира в кат. до 59 кг в Хамамет с убедителна победа с 34:4 в два рунда в първия си мач срещу представител на Канада.

Във втората среща Сашо спечели с 22:21 над представител на Аржентина, а в третия си мач разби с разлика от повече от 20 точки състезател от Индия. В решаващ мач за медалите Джорджев се изправи срещу турчин, когото вече е побеждавал.

Срещата започна лошо за Джорджев, които губеше с 2:10, но успя да постигне обрат, след невероятна игра и поведе 12:11. В последните секунди нашето момче се подхлъзна и съдиите го наказаха, с което резултатът бе изравнен 12:12.

В битката за „златната точка” българина атакува, но турчинът го посрещна с ръка и това бе отчетено като точка и победа за неговия опонент. „Не съм свикнал да се оправдавам с друг. Грешката е наша. Малшанс!”, заяви старши треньорът на националите Христо Михалчев.

Борещата се за квота за младежката олимпиада в Буенос Айрес Луиза Захариева (кат. до 55 кг) загуби още в първата си среща и не можа да стигне до визата.

Марти Петров


Още за: медали   първенство   девойки   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар