Дебютантът в петото ниво на Югозападния футбол, отборът на с. Огняново триумфира с титлата

10 юни 2019 11:47   10969 прочита


Пред многобройната публика, дошла да подкрепи своите любимци, и в един изпълнен с много футболни емоции и заряд мач, отборите на селата Брезница и Огняново, се изправиха помежду си в решаващ сблъсък за първото място в Зона „Места” на Югозападното първенство.

Срещата се състоя на неутралния терен в гр. Гоце Делчев. Началният съдийски сигнал бе съпроводен ъс запалването на множество факли и димки от феновете на Огняново. И двата тима стартираха много активно мача, като през първото полувреме не липсваха ситуации за реализирането на голове и пред двете врати, но добрите намеси на стражите на Огняново и Брезница предотвратиха откриването на резултата.

Головото шоу започна с попадението на Николай Калайджиев, който успя да се измъкне зад защитата на Брезница и с ювелирно отиграване прехвърли противниковия вратар и така даде предимство за отбора на село Огняново.

Напрежението, което съпътстваше играта на футболистите още от началото на срещата, доведе до няколко по-сериозни ситуации, в една от които, реферът на срещата се наложи да успокои страстите с показването на два червени картона за състава на ФК „Огняново”, както и червен и жълт картон за състезатели на ФК ‘’Пирин” /Брезница/.

Малко по-късно, символичните домакини в срещата – Брезница, успяха да изравнят, което отново постави двата тима в изходни позиции. По-доброто тактическо разположение на играчите на Огняново, доброто им колективно и индивидуално представяне, както и вещото ръководство на треньорите Иван Алексов и Кирил Лазаров, съвсем закономерно доведоха до отбелязването на още два гола в противниковата врата, чиито автори бяха Слави Шоколаров и Стефан Шербетов.

Въпреки негативния резултат обаче, момчетата от село Брезница не сломиха дух и започнаха все по-често да атакуват, като в една от създадените ситуации успяха да върнат едно попадение, с което резултата стана 2:3 в полза на гостите от курортното селище. Това направи срещата още по-интересна за присъстващите фенове и далеч по-напрегната за играчите на терена.

В крайна сметка обаче, до края на мача повече голове не бяха реализирани и резултата бе запазен. Така, абсолютния дебютант в първенството на „Б” окръжна група – тима на ФК „Огняново”, триумфира с титлата и оправда надеждите и очакванията на всички свои привърженици.

Любопитен е и факта, че купата бе спечелена под ръководството на Иван Алексов, който също дебютира като треньор през този сезон. Дългоочаквания трофей бе посрещнат с много положителни емоции сред жителите на село Огняново, а празненствата по спечелването му продължиха през цялата нощ на площада и в близките заведения.

С. Стоянов


Още за: сблъсък   среща   терен   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар