Бутилка шампанско за Ст. Костов! Треньорът на Пирин М. Радуканов: "Важно е да имаш сърце и душа, изкарахме полусезона с 14 човека"

30 ноември 2017 11:09   4001 прочита


За двете си попадение срещу Етър, нападателят на Пирин Станислав Костов съвсем заслужено спечели наградата "Играч на мача". „До този успех се стигна с труд и себераздаване. Това бе мач за шест точки. Радваме се, че спечелихме. Поведоха ни, но не се отказахме. Показахме, че можем да играем футбол. Бе важен мач за нас“, започна Костов.

„Ние още откакто мина мачът с Черно море. Знаехме, че трябва да спечелим. Имахме късмет, че не ни вкараха втори гол, показахме характер и старание, и успяхме да спечелим точките. Това е най-важно. Казахме си, че трябва да спечелим. Треньорът ни вдъхна доверие. Тази победа е за Траянов. Момчето допусна грешка, но играе със сърце. Ние играхме за него, той за нас и така“, добави футболистът на „орлетата“. „В съблекалнята ни има големи мъже, това е“, отсече Костов. „Вече доста време не бях вкарвал и се надявах това да се случи“, отсече за финал Костов. Такива бяха думите на Костов след успеха на Пирин над Етър с 3:2 в двубоя от 18-ия кръг на Първа лига.

Ето какво каза и старшията на орлетата Милен Радуканов: "Ключовите моменти са желанието и старанието на футболистите. Тези 10 човека, които играха преди 3 дни, днес влезе и Станислав Костов, показаха страхотен характер и воля. Цяла есен изкарахме с група от 14 човека. За мен това беше кулминацията на есента. Мисля, че днес бе върхат на мъжеството, което показаха футболистите. Беше жизнено важно за клуба и за обстановката да спечелиме трите точки, нямаше за какво друго да играем освен за трите точки и се радвам, че футболистите го направиха, поздравявам ги и им благодаря".

Запитам дали се връщат добрите времена в Пирин, специалистът отговори:

"Връщат се като резултатите. Тези 6 точки (от двата последни мача) ще ни помогнат. Знаете какви мачове ни предстоят - с Левски и с Лудогорец, само един бонус за футболистите да се покажат. За нас първенството беше важно до днес. Направихме това, което трябваше. Имаме минималните точки, които в началото на сезона бяхме планували да постигнеме, така че съм доволен от това, което показаха футболистите. С група от 14 човека, като през по-голямата част бяхме 10 човека, Башлиев е контузен 8 мача, Суда беше наказан 8 мача, другите 12 човека изнесоха полусезона. Няма от какво да съм недоволен от тия момчета, въпреки скромните възможности, важно е да имаш сърце и душа и да се раздаваш за това, което правиш".

"Тука в тоя град и на тоя стадион характерът се чувства. Аз съм го изживял и като футболист. На много места няма този характер и съм сигурен, че в много други места в България в тази обстановка, в която работим ние и футболистите, нещата няма да изглеждат така".

"До 30-ата минута владеехме инициативата. Създадохме 3 ситуации и не можахме да реализираме гол и след това една елементарна грешка. Аз постоянно повтарям топката да се изритва надалеч, когато сме затворени, индивидуална грешка и гол за тях. Последва психологически спад до края на почивката. На полувремето им казах, че тряба да играят за Траянов, момчето, което среши, след това сгреши още 1 път. Радвам се, че всички се мобилизираха около тая идея и казаха "ще играем за него", така че виждате в такива моменти се показва, когато отборът е отбор.

Доволен съм от всичко, знаехме как ще играят Етър, бяхме подготвени. Тренирахме специално през седмицата да се противопоставим по този начин и разбира се изковахме успех, но той ни коства много сили, нерви, защото както е казал Уинстън Чърчил: "Да преминаваш от неуспех към неуспех без да губиш ентусиазъм", мисля че повече няма какво да говоря".

"Аз никога не губя надеждата и се надявам, че ще дойдат по-добри дни. Дължат се много неща, но показахме, че се справяме в тази обстановка, въпреки всичко, за което им прави чест на всички, които работят тук. Декември месец трябва да се вземе генерално решение как ще се процедира и какво ще се случва, защото по този начин е много трудно да се работи. Може би някой хора ще ни напуснат, ако нещата не се оправят, те си заслужиха интерес към тях от доста клубове, така че след 11 декември се надявам да има генерално решение. Може да дойдат и по-добри дни, не се знае", завърши с усмивка и оптимизъм Радуканов.

Кристиян Трифонов, Марти Кирилов

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар