Браво! Спортика на финал за купата /Видео/

21 юни 2018 09:08   12201 прочита


Трети финал в турнира за купата на България в последните пет години за ФК Спортика Благоевград. Постижение, което заслужава само адмирации за ръководство, треньори и състезателки на женския футболен клуб на областния център. И докато Пирин изпадна във Втора лига с 2 млн. лева, Спортика се класира на финал с няколко хиляди лева.

Крайно време е общината да погледне и към женския футбол, който напоследък носи повече радост на привържениците на този спорт в града. Спортика ще спори за трофея с НСА, след като късно снощи на полуфинал, отстрани Севлиево лейдис 4:3, след изпълнение на дузпи.

В редовното време двата тима не успяха да си вкарат гол. Това е втори пореден мач, който Спортика печели с дузпи, след като и на 1/4 финала с ЛП Суперспорт наказатените удари изпратиха благоевградчанки в следващия кръг. В Севлиево гостите направиха куп пропуски и бяха по- добрия отбор.

При ролетката на дузпите точни бяха Яна Йорданова, Здравка Парапунова, Вероника Гоцева и Криси Качулска. След мача съблекалнята на Спортика се превърна в център на купона, заради заслужения успех. Така в третия си опит да спечели купата Спортика отново ще срещне шампионите от НСА, мачът е на 27 юни в базата на националния отбор в Бояна.

Марти Иванов


Още за: Спортика   финал   ръководство   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар