Борецът от с. Яворница Л. Илиев неоткриваем от 2 седмици, отказал да тренира

20 юли 2016 16:04   1 коментар   7847 прочита


Треньорите на националния отбор по свободна борба трябваше да правят промяна в състава за олимпиадата по-малко от 2 седмици преди заминаването за Рио. Причината е отказът на състезателя от петричкото село Яворница Любен Илиев да тренира, което означава, че ще пратим друг борец на игрите в неговата категория до 125 кг. Това е ветеранът Димитър Кумчев, който е треньор на националния отбор за юноши, а сега получава шанс да се бори на олимпиада на 36.

Шокиращото е, че Илиев е неоткриваем в последните две седмими. На 4 юли националният ни отбор се прибра от подготвителен лагер в Махачкала (Рус). Тогава треньорът Валентин Райчев вижда за последно Любен Илиев.

"Той се самоотлъчи от отбора. Има по-лабилна психика. Просто потъна вдън земя и не можем да се свържем с него. На олимпиадата ще разчитаме на Димитър Кумчев, който е опитен борец. Той участва на последния турнир. Тренира и е в добро състояние", коментира за "7 дни спорт" Райчев, цитирани от Спортал.бг. Така Любен Илиев пропуска шанса да се бори на олимпиада, без дори да е взел квота.

Той се оказа щастлив губещ от олимпийската квалификация в Зренянин (Сър), след като борецът от Беларус Юсуп Джелилау даде положителна допинг проба и неговата квота отиде за България. До края на седмицата свободняците ще тренират в Тетевен, след което заминават на лагер в Полша.

И. Иванов


Още за: треньори   борец   Л. Илиев   състав   Още от: Спорт

Принтирай статия
1 коментар
21 Юли 2016 09:55 | борец
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

треньорите да кажат истината за Любо а не да се правят на ощипани




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар