Благоевградчанката Мариана Чобанова класира националките на Португалия на финал

24 август 2019 14:02   7028 прочита


Една от бившите ни топ баскетболистки Мариана Чобанова-Костуркова, която е родена в Благоевград е на път да постигне поредния си голям успех, като треньор, този път на родна земя. Воденият от нея отбор на Португалия U16 се класира в Дивизия А, след като намери място на финала на Европейското първенство в София.

Португалските момичета се наложиха над спрелия България на четвъртфинал тим на Хърватия с 49:45, а на финала ще срещнат Словения. Двукратната европейска вицешампионка Мариана Чобанова-Костуркова, играла и на две световни и на олимпийските игри в Сеул през 1998 г. завърши спортната си кариера в Португалия, където стана треньор и вече години наред жъне успехи.

Преди няколко години тя класира в Дивизия А отбор на Португалия U18, а сега стори същото с още една генерация. На настоящото европейско Мариана Костуркова бе отличена и по повод 100-годишнината на българския баскетбол на срещата на поколенията, където бяха събрани част от златните ни момичета и техните треньори, прославили страната ни с участията си на европейски и световни първенства за жени, както и на Олимпийски игри. От трибуните пък има и специална подкрепа, освен на много приятели, бивши съотборнички и фенове, и от дъщеря си Мария Костуркова, която завърши университета Вашингтон Стейт тази година и сега ѝ предстои професионална кариера за състава на Цинкарна Целе.

Марти Иванов

 


Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар