Благоевградчанка подобри рекорд в планинското бягане "Витоша"

24 септември 2018 10:45   2 коментара   6209 прочита


Витоша прие в обятията си петото издание на състезанието по планинско бягане "Витоша - моята планина". Димчо Мицов успя да защити резултата си от миналата година, като се класира отново първи в мъжката група, докато при жените ориентировачката Кристина Иванова направи силно бягане и дори успя да постави рекорд на състезанието.

Трасето бе с дължина 16 км, като стартът бе даден точно в 10 часа в близост до Боянската църква. Маршрутът се изкачва плавно към върха на планината, като крайната точка на дистанцията достига хижа Алеко. За най-малките любители на спорта бе организирано и състезание с дължина 3 км.

Състезанието се характеризира с една от най-ожесточените битки в страната, като на старт застанаха едни от най-добрите атлети в тази дисциплина. Кирил Николов - "Дизела", Димчо Мицов и състезателите на Спортен клуб "Атлет" Мездра Йоло Николов, Митко Ценов и Иво Балабанов бяха само част от големите имена, които премериха сили в тежката надпревара.

В мъжката група Димчо Мицов успя да изпревари с 22 секунди младия лекоатлет от Благпевград Иво Балабанов, но въпреки това победителят не успя да подобри времето си от миналата година. Третото място остана за треньора на Балабанов и Ценов - Йоло Николов. Топ 6 допълниха "Дизела", победителят от Обиколката на Витоша Александър Спасов и Иван Сираков.

При жените изненадващо победата отиде в ръцете на Кристина Иванова от Благоевград, която всъщност се занимава основно с ориентиране. Благоевградчанката постави и нов рекорд на трасето, подобрявайки с 39 секунди резултата на олимпийката Милица Мирчева. На второ и трето място се наредиха съответно Маринела Нинева и Мая Недялкова.

Проявата на Витоша събра над 150 участници, а състезанието за поредна година предложи големи материални награди, които приканиха най-добрите атлети от всички краища на страната.

Марти Иванов

 


Още за: рекорд   бягане   витоша   Още от: Спорт

Принтирай статия
2 коментара
25 Септември 2018 13:49 | Даниел
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

И аз ходих, ама не можах да спечеля. Въпреки това се накефих яко, беше супер емоция.


25 Септември 2018 14:25 | Яна
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Емоцията беше много зареждаща, още пръщя от енергия




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар