Благоевградчанинът Р. Цонев води Лече към Серия "Б" с нов гол

29 ноември 2016 15:09   4529 прочита


Младежкият национална България Радослав Цонев отново се превърна в герой за Лече. Бившият футболист на Левски донесе победата с 1:0 като гост в дербито с Таранто от 15-ия кръг на италианската Лега Про - Група “С”. Успехът изведе "джалоросите" еднолично на върха с актив от 32 точки. Близнакът от Благоевград започна титуляр и в 11-ата минута с удар от 25 метра вкара своя втори пореден гол в Италия. Младокът стреля силно, като изненада стража на домакините и топката попадна в мрежата.

Цонев престоя на терена 76 минути, но отново бе сред най-добрите футболисти, като се превърна във втори пореден мач в герой за своя тим. Миналата седмица се появи резерва срещу тогавашния лидер в класирането Юве Стабия от пейката при пасив с 0:2, но с първото си попадение на Апенините бе в основната на успеха с 3:2. Тогава бе избран за играч на мача, като това нещо му гарантира титулярно място в първото от 23 години дерби с Таранто.

Страхотната атмосфера по трибуните в Таранто не помогна на домакините, а благодарение на Цонев 1000 тифози на гостите празнуваха след срещата, след като рефера отмени гол на синьо-червените през втората част.

Антонио Вутов остана на пейката през всичките 90 минути.

Другият българин в тази група Живко Атанасов започна титуляр за 10-и път този сезон за Юве Стабия, но в 38-ата минута при резултат 1:1 в гостуването на Матера, реферът прекрати двубоя поради мъгла.

Другият конкурент за първото място Фоджа завърши 1:1 с Касертана.

Така Лече е първи с 32 точки, Фоджа има 30, а Юве Стабия 29 и Матера 26./sportal.bg

М. Иванов


Още за: Радослав Цонев   герой   Лече   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар