Благоевградчанин спечели турнир по канадска борба в Абу Даби

23 юли 2018 10:35   2 коментара   7711 прочита


Бронзовият медалист от световното първенство по канадска борба в Унгария през 2017 година Валентин Господинов смаза конкуренцията на международния турнир по канадска борба в Абу Даби. Състезателят на благоевградския клуб Спартак триумфира в категория до 85 кг. и в абсолютна категория на дясна ръка, като се справи с конкуренцията на състезател Русия, Румъния, Индия и Обединени арабски емирства.

Вальо спечели от наградния фонд 5000 дирхама, което се равнява на 1200 евро. Господинов бе единственият българин в турнира, но това бе достатъчно да се затвърди мнението, че българската школа по канадска борба е сред водещите в света. За световния шампион при юношите това е втора победа на турнир в Емирствата.

В началото на годината той спечели турнира във Фуджейра, където получи наградата си лично от едни от най- богатите петролни шейхове Мохамед ал Мазроуей. шест месеца по- късно Господинов триумфира в столицата на ОАЕ Абу Даби. За състезателят на Спортак това бе добра тренировка преди световното първенство по канадска борба през октомври в Анталия, където амбициите на Валентин са за световна титла в кат. до 75 кг.

Марти Иванов

2 коментара
23 Юли 2018 16:38 | 123
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Браво на момчето! Дай Боже повече такива младежи за пример!


24 Юли 2018 16:27 | star
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Абсолютно! Давай Валка! И да си намериш клуб :)




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар