Бивши и настоящи баскетболисти играха мач в памет на Мики Тошев

03 декември 2013 19:56   3 коментара   13430 прочита


Бивши баскетболисти на Пирин се изправиха срещу настоящия отбор на Академик в приятелски мач, в памет на легендата на благоевградския баскетбол Красимир Тошев – Мики. В спортната зала на ЮЗУ "Неофит Рилски" двата отбора поиграха за удоволстие на зрители. Въпреки тежестта на години и килограми, ветераните се постараха да бъдат сериозен опонент на далеч по- младите си съперници. Резултатът в този мач нямаше значение, важно бе да се отдаде отново заслужено уважение към един от най- добрите баскетболисти, играли някога в Пирин.

В тима на ветераните участие взеха бившите съотборници на Тошев, Любо Кръстев, Бойко Филипов, Димитър Марчин и по- младите Огнян Манолев, Иво Атанасов, Владо Миленков, Димитър Пасков и други. Съдия на мача бе доскорошният елитен рефер Боби Аврамов. Преди началото на срещата един от организаторите на събитието проф. Васил Жечев благодари на всички, които са се отзовали на поканата за участие в мача и награди състезателите със снимка на Красимир Тошев. Думи на благодарност отправиха и съпругата на Мики, Соня Тошева и неговата сестра Снежана. Сред гостите в залата бяха и бившите футболисти на Пирин Кирил Стойков и Йордан Мурлев. С едноминутно мълчание всички почетоха паметта на Мики Тошев точно в 10 – та минута на мача, а целият обор на ветераните игра с екипи с №10.

Лъчо Петров


Още за: баскетболисти   отбор   памет   Още от: Спорт

Принтирай статия
3 коментара
03 Декември 2013 21:46 | Ico
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Браво, голам Човек е Мики


04 Декември 2013 09:07 | Мравката
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Благодарност за организаторите, Мики заслужава тази чест! Нека да продължава тази проява както до сега, така и за в бъдеще!


05 Декември 2013 01:07 | херата
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Мики е Легенда..... Браво, комлименти




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар