Бербатов пред оставане в ПАОК

02 юни 2016 15:32   5061 прочита


Благоевградчанинът не успя да запише добър сезон в ПАОК основно заради контузиите си

Димитър Бербатов може да остане в ПАОК и през следващия сезон. Тимът на българина се класира за квалификациите за Шампионската лига, след като направи 1:1 с "Панатинайкос" на препълнения стадион "Тумба". Бербо влезе в игра в 80-ата минута и помогна на ПАОК да задържи скъпоценното равенство. Благоевградчанинът направи няколко маркови отигравания и даде хитър голов пас на съотборник, но положението беше пропуснато.

Мачът бе изгледан на живо от собственика на клуба Иван Ставидис, който изпадна в дива радост след последния съдийски сигнал. В следващите дни босът ще привика част от играчите на разговори, след което ще стане ясно бъдещето им. Сред тях ще е и Бербатов, предаде "България днес". Договорът на Митко с ПАОК изтича в края на този месец, но има опция за удължаване с една година. Българинът е любимец на шефа и има немалка вероятност да поднови контракта си въпреки противоречивия сезон.

През по-голямата част от него Бербо бе резерва при предишния треньор Игор Тудор, а и пропусна редица мачове заради серия от контузии. В общо 24 двубоя като титуляр и резерва във всички турнири за ПАОК Бербатов вкара 4 гола. Според неофициална информация годишната заплата на звездата от Благоевград в Гърция е 500 000 евро, като към нея се прибавят различни бонуси. Класирането в зона Шампионска лига е един от тях и след мача с "Панатинайкос" Бербатов ще добави сериозна сума към сметките си.

Очаква се до десетина дни да стане ясно дали звездата ще остане в Солун и през следващия сезон. Най-вероятно Бербо ще получи предложение за удължаване на договора, но със занижени финансови параметри. Българинът вече е на 35 години, а контузиите му стават все по-чести. Очаква се при подписването на нов контракт да има клауза за изиграни мачове.

В Гърция информациите за бъдещето на Бербатов са разнопосочни. Преди няколко дни излезе информация, че българинът със сигурност напуска. По-късно от клуба опровергаха спекулациите и обясниха, че бъдещето на Митко и останалите нарочени за гонене ще се обсъжда след мача с "Панатинайкос". От щаба на ПАОК обявиха, че всичко това се е публикувало с цел отборът да бъде разконцентриран преди изключително важния двубой. Контрактите на всички играчи ще бъдат преразгледани и обсъдени след края на сезона. По принцип желанието на боса Савидис е Бербо да остане и да помогне с опита си за атаката на групите на Шампионската лига. Въпреки че получава висока заплата, българинът донесе и сериозни приходи за солунския тим. ПАОК продаде десетки хиляди фланелки на Бербо, от които спечели стотици хиляди.

След класирането за квалификациите на Шампионската лига играчите на ПАОК дълго празнуваха с феновете, а Бербатов бе чакан с нетърпение от репортерите. Българинът обаче отсвири журналистите и не отговори на въпросите за бъдещето си и остава ли на "Тумба". Според "Метро спорт" Бербатов изглеждал нацупен и мрачен. Въпреки това Митко се спря да се снима с десетки фенове и раздаде куп автографи.

Преди да се качи на колата, Бербо помаха на феновете, което в Гърция тълкуват като знак за напускането му. Все още официална информация за бъдещето му няма, а мениджърът му Емил Данчев засега отказва да коментира ситуацията. Към Бербатов традиционно има интерес от куп отбори. Благоевградският футболист има варианти за Китай, САЩ и дори завръщане в Англия. Наскоро се заговори за интерес към него от "Астън Вила", който този сезон изпадна от Висшата лига. Интерес към българина има и от други тимове от Чемпиъншип. Едно е сигурно - звездата няма намерение да се отказва от футбола и ще играе поне още една година.

И. Калинков


Още за: Д. Бербатов   ПАОК   сезон   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар