Бейзболисти от цял свят идват в Благоевград, ето защо...

27 юни 2019 14:35   3 коментара   7095 прочита


Европейско първенство по бейзбол в група Б ще се проведе в Благоевград. Отборите от група 2 ще оспорват първото място в продължение на една седмица на бейзболното игрище Портър парк в Бачиново. Освен националния отбор на домакините България, виден от Благоевградската легенда Ясен Неделчев, в турнира ще участват още националните отбори на Русия, Израел, Сърбия, Ирландия и Гърция.

В голяма част от отборите ще има натурализирани американци и кубинци, които ще вдигнат много високо нивото на турнира. За първи път в Благоевград ще гостуват състезатели по бейзбол, които от такава висока класа. В руския тим има шестима кубинци, а в отборите на Гърция и Израел по дузина американци. Мястото на България със сигурност не е сред претендентите за първото място, което дава шанс за олимпийска квалификация за игрите в Токио 2020.

Целта пред родните национали е запазване на мястото си в Група Б, което означава поне пето място в крайното класиране. Президентът на родната федерация Ясен Неделчев обяви, че входът за срещите от турнира е безплатен. Всичко около организацията е готово, като според специалистите бейзболното игрище на Бизоните е най- доброто в Източна Европа. Благоевградският клуб Бизони има 7 национали, като отборът ще разчита и на подкрепата на публиката. От утре започват и тренировките на националните тимове, като Ирландия първа ще опита тревното покритие Портър парк. Съорганизатор на шампионата е община Благоевград.

Марти Иванов


Още от: Спорт

Принтирай статия
3 коментара
27 Юни 2019 15:01 | Марс
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

От цял свят, даже и от други планети ще пристигнат


27 Юни 2019 15:45 | Зинката
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Коя е тая тетка до Ясен? Да не е една даскалица, къде от 3-то училище и общината пара взима? Хората са без работа тая от две общински месеца лапа пари.


27 Юни 2019 23:40 | Никола
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Гербаджийскитв подлоги са такива, важно е за тях да има, няма значение, че нормалните българи изнемогват.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар