Балъков в Благоевград: "Пирин" е за първа лига!

26 септември 2014 15:03   1 коментар   9034 прочита


Треньорът на Литекс Красимир Балъков смята, че Пирин (Благоевград) има всичко необходимо да играе елитен футбол. Ловчанлии отстраниха „орлетата” трудно с 2:1 след продължения в югозападния център.

„Мога да поздравя само публиката на Пирин. Такава публика дава дух и самочувствие, макар че много неща чух по мой адрес. Мисля, че това е само на базата на емоциите и въпреки това поздравявам домакините за супер атмосферата. Пирин не е за втора лига, особено с това, което виждам тук, просто трябва да премине в първа. Стана много атрактивен спектакъл”, сподели Балъков след мача пред репортер на Novsport. com. Той похвали и своите играчи, че не са се огънали след късния изравнителен гол за Пирин, който вкара мача в продължения.

„Поздравявам също моите момчета. Нищо че Пирин е втора лига, видяхте – Монтана би ЦСКА. Тези мачове за купата са винаги много оспорвани, независимо с кой играеш. Показаха характер, след 1:1 психически би трябвало да се огънем, а ние показахме характер и успяхме да спечелим. От самото начало знаех, че мачът ще бъде изключително оспорван и тежък, какъвто беше. Само не очаквах да играем продължения”.

Бала обвини съдията Вихрен Манев в показване на ненужни картони.

„Съдиите не ги коментирам. Човекът си свири това, което е видял. Нямам някакви оплаквания. Имам оплаквания само когато има завързани, здрави мачове може би трябва малко по-опитни съдии да пускат, защото на нас ни вдигна 6-7 картона, които бяха ненужни. За мен половината не бяха нужни”.

Турнирът за купата е основен приоритет за Литекс.

„Купата е невероятен приоритет за Литекс. Не само за Литекс, а за всички отбори от А група, защото чрез купата е най-късия път към УЕФА”.

М. Иванов


Още за: Кр. Балъков   футбол   орлета   Още от: Спорт

Принтирай статия
1 коментар
26 Септември 2014 19:48 | !
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Много е тактичен!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар