Американски специалисти обучаваха баскетболни таланти от Благоевград в рамките на една седмица

24 юли 2018 09:23   6916 прочита


Момчетата на баскетболен клуб Евробаскет Благоевград и техния треньор Николай Хаджиев бяха част от третото издание на Международен баскетболен камп, на който отново домакин бе град Габрово. Формацията на Евробаскет за момчета до 16 години и още три момчета на възраст 12-13 години попиваха в продължение на една седмица всичко онова, което преподаваха на теория и практика американски специалисти.

Клифтън Алис, Тот Джеймс и Дъстин Карер провеждаха триразови тренировки, както и лекции по психология, за да предадат най- доброто от баскетболната игра на момчета от почти всички клубове в страната. Участниците в лагера бяха от България, Обединеното кралство и Молдова. Заниманията се провеждаха по баскетболните площадки в парк Маркотея и на други открити места, както и в спортна зала „Орловец“.

Освен в практическо обучение, баскетболистите се включиха в няколко турнира. Момчетата от Евробаскет срещнаха тима на Адмирал Молдова, четвърти в класирането на първенството за момчета до 16 години в северната ни съседка. В първата среща Евробаскет претърпя загуба, но във втората постигна успех с 64:60 точки. Още с пристигането си благоевградчани се включиха в турнирите по Streetball 3X3, на площада пред Община Габрово.

За целта се използва преносимо баскетболно игрище и професионални кошове. Три отбора пи 16 годишните и едни при по- малките защитиха реномето на Евробаскет. Единият от тях в състав Георги Хаджиев, Влади Боянов, Никола Попилиев и Методи Методиев стигнаха до финал, но загубиха. Други два тима стигнаха съответно до 1/2 и 1/4 финала при най- малките.

В последният ден пък имаше още едно състезание за стрелба от три различи зони. При най- малките Влади Чобанов стигна до финал, а при по- големите до същата фаза се добраха Георги Хаджиев и Денис Лишански. Освен в тренировки и лекции, момчетата на Николай Хаджиев имаха и по- разтоварващи моменти от престоя в Габрово. Същите направиха разходка Архитектурно-етнографски комплекс "Етър", а освен това разгледаха забележителностите на Габрово.

Марти Иванов


Още за: момчета   тренировки   камп   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар