Алогично министерско решение нанесе съкрушителен удар на спорта в Благоевград

08 октомври 2013 14:40   6 коментара   14515 прочита


Голям удар на спорта в Благоевград нанесе министър проф. д.ф.н. Мариана Георгиева. Противно на логиката МФВС измести областния координационен център от Благоевград в Кюстендил. Причината за това решение не е ясна, но всички клубове от Благоевградска и Пернишка област вече ще трябва да пътуват до Кюстендил, дори и само за един подпис. На територията на Благоевград има регистрирани 44 клуба, а в цялата благоевградска област със 100 клуба повече от тези в Кюстендилска област. От 01.08.2013 година експертът към министерството Борислав Кипров е с прекратен договор, поради съкращаване на длъжността. В момента тече конкурс за длъжността главен експерт към МФВС, който ще бъде позициониран в Кюстендил.

Според запознати на поста ще бъде назначен “човек” на депутатката от БСП Мая Манолова. Именно заради тези кадрови назначения Борислав Кипров вече е без работа. Той зае поста през пролетта на 2010 година, като замени Красимир Данаилов. Кипров напусна ГЕРБ и заедно с още 55 – ма членове се вляха в редиците на новата партия БАСТА. Според него неудобството от преместването на координационния център тепърва ще рефлектира върху спортните клубове от Благоевградска и Пернишка области. В тази връзка клубовете от Гоце Делчев и региона вече обявиха, че няма да участват в разработването на проекти с които да кандидатстват пред МФВС. Причината е че трябва да пътуват до Кюстендил, дори и само за едни подпис. От Благоевград ръководители на спортни клубове също скочиха срещу безпрецедентното решение на министерството

П. Петров


Още за: М. Георгиева   удар   решение   Още от: Спорт

Принтирай статия
6 коментара
08 Октомври 2013 15:18 | Кешо
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

НА ЛИЦЕТО НА ТАЗИ ПИШЕ " ТЪПА МАНАСТИРСКА ГУГУТКА " ..... ДА МЕ ИЗВИНЯВАТ ГУГУТКИТЕ НА ТАКА Е ЛАФА.


08 Октомври 2013 16:14 | Емилеее...ДО КОСТАДИНОВ
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

БСП продаде БЛАГОЕВГРАД на ДПС Тази министърка от ДПС разби спорта в Благоевград бсп се уговори с ДПС И ЗА ГУБЕРНАТОР-неукия МУСА, къде беше той на честванията за Национална независимост, 101 години СВОБОДА на родния край 110 години Илинденско въстание, навярно при електората си в якорудско и гърменско, той нали е губернатор на всички българи от цялата област .ГОЛЯМ СРАМ ЗА БСП, по- скоро си давайте оставката с АТАКА И ДПС, че на народа му писна от национални предатели .СРАМ.


08 Октомври 2013 16:31 | благоевградчанин
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Крайно време е да изметем продажната коалиция ДПС -БСП -АТАКА, ТЕ ДРУЖНО продават българщината в Благоевград, но и това не им стига сега искат да дадат ОБРАЗОВАНИЕТО на ДПС. Жестоко харакири си правите другари комунисти, нали лозунга ви беше / да върнем България на хората/ май я връщате БЪЛГАРИЯ на ДС и турците.


08 Октомври 2013 19:03 | 1234
Оценка:
-8
 (
12
 гласа)

Защо всичко да бъде струпано в Благоевград. Нима на Перничани ще им бъде по далеч Кюстендил


10 Октомври 2013 01:13 | 1111
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Заради Мая Манолова, която по някаква случайност е от Кюстендил, сега всичко отива натам. Позор!!


10 Октомври 2013 10:37 | жуки
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Що за наименование е тази партия БАСТА е идва време да ви кажем наистина баста на всички политици пълни неудачници и М. Найденов е време да се скрие къде някъде от него не става дъска за кочина.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар