76 минути игра осигуриха на родения в село Ключ Спас Делев повиквателна за националния отбор

24 август 2018 11:13   6314 прочита


Нападателят на полския Потон Шчечин попадна в списъка с футболисти играещи в чужбина на селекционера Петър Хубчев за предстоящите двубои на представителния тим на България от Лигата на нациите срещу Словения (в Любляна на 6 септември) и Норвегия (в София на 9 септември). Само 76 минути игра е записал от началото на шампионата в Полша нападателя от петричкото село Ключ.

Бившият юноша на Пирин започна титуляр в мача Погон - Краковия и бе заменен в 76-та минута, мачът завърши 1-1. Иначе от началото на новия шампионат са изминали пет кръга, а Погон има две точки, след две равенства и три загуби. Бившият футболист на Пирин Благоевград, ЦСКА и Берое дойде в Полша през 2016-та година. И очевидно се чувства добре тук. Според статистиката има 49 мача и 9 гола за Погон Шчечин.

Твърд титуляр е и в националния отбор. Друг футболист от Югозапада Страхил Попов има далеч по- голяма игрова практика. Благоевградчанинът има два пълни мача с Касъмпаша, в които отборът дори постигна две победи. Родният в Гоце Делчев Васил Божиков пък има осем мача вече зад гърба си с екипа на Слован Братислава и два гола.

Допълнително ще бъде публикуван и списъкът с футболистите, състезаващи се в българското първенство. България е в квалификационна група 3 от Лига C на Лигата на нациите 2018/19 заедно с отборите на Норвегия, Словения и Кипър. Победителят в групата ще спечели промоция за Лига B от следващото издание на надпреварата, както и право на участие в баражите за класиране на Евро 2020.


Още за: Сп. Делев   двубои   тим   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар