7 златни и 2 бронзови медала за таекуондо клуб "Хоук-Банско" в Босна и Херцеговина

28 май 2018 15:11   7287 прочита


Общо 9 медала спечелиха състезатели на таекуондо клуб Хоук-Банско на отвореният турнир GRAND PRIX 2018 в гр. Зворник Босна и Херцеговина. Десет държави взеха участие в силният турнир, като час от тях са Гърция, Италия, Чехия, Румъния, Сърбия и други. България се включи с сборен отбор от всички клубове от страна.

Местният клуб се включи с едни от най -добрите си състезатели, ето имената и постиженията. Европейската ни шампионка от Евро 2018 Катрин Гемкова спечели общо три медала като два са златни на спаринг и един на тул. Това бе първото състезание на Катрин в друга категория и възрастовата група, но това не и попречи да спечели златото. Тя спечели и дисциплина "Най добър от най добрите", къде то всички първенци от нейната възраст и пол играят един срещу друг, а победителят взима парична награда.

Другият състезател с 3 медала е Иван Сугарев, който грабна златото на спаринг индивидуално при децата до +65кг. Иван беше включен и в отборните дисциплини и при децата и при юношите къде също завоюваха златни.

Даниел Валеюв също стана първенец във своята категория и възраст, и също спечели златото в отборните дисциплини. Бронзов медал спечели Димитър Баряков в индивидуално спаринг юноши младша възраст + 75 кг, и златото при отборните. Следващото състезание е на 08-10. юни в Румъния, да им пожелаем успех!!!!!

Марти Иванов


Още за: клуб   таекуондо   участие   турнир   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар